Gäddsafari i rafshagen

Dagen skulle ägnas åt lite gäddharvande i rafshagen men påväg ut så blev det lite motorstrul med båten så fisket fick bedrivas inne i rafshagen denna dag. Vid björnöslott hamna vi tillslut och det dröjde inte länge innan första snipan satt fint krokad på mitt spöke. Efter lite puttrande med båten kom vi in i en fin grundvik vid slottet som verkade lovande. Casper var inte sen utan krokade ett par snipor nästan direkt. Efter tröstlöst harvande och ingen storfisk stryrdes kotan istället in i rafshagsviken där casper krokade en fin 3 kilos madam och jag två små. Henke från jobbet som var med denna dag kammade dock noll. Tyvärr tappade han en fisk som inte ville hänga med in till båten.

Totalt under dagen krokades åtta fiskar med topp på 3 kilo.

skitfiske/Ante

PICT0265

Regnbågsfrossa i Runtorp

Efter nederlaget i Kosta tog jag nya krafter och la kursen mot Runtorp ungefär 2 mil sydväst om Kalmar. Efter att fiskat runt sjön ett varv utan nån större lycka tog jag fikapaus och passade på att hoppa i vadarna och byta fluga till en svart Haröra Goldhead.

big_2454

 Jag vadar ut framför en vik och lägger ut flugan 2 meter framför mig för att mata ut skjutlinan föra att lägga ut mitt första kast… Hinner inte riktigt med mitt första kast då jag ser att tafsen har börjat röra sig mot vinden.. Napp!! Efter x antal tyska saltomotaler sliter sig dessvärre bågen.. Skit med!! Skam den som ger sig.. Nästa kast kliver nästa båge på.. Denna gången fick bågen en lättare whiplash av mitt mothugg… Efter en kort fajt ligger första bågen i håven.. Båge 2båge

Den släpps tillbaks efter en kort fotosession.. Totalt blev det 5 landade bågar med en topp på 1,5 kilo.. Inga monster men på ett klass 5 flugspö bjöd de på en värdlig fajt.

Imån blir det flugfiske efter gädda! Ska bli gött! Vill avsluta med att tipsa om en blogg som fick mig att börja flugfiska efter gädda http://sorenessebo.powweb.com/pikefly/ . Stört skön gubbe med tonvis av humor!  Sen får han fina gäddor oxå..

Over and out

En söndag i Kosta utan större lycka

Vi var fem tappra kämpar som ville få dagens fångst men det närmsta vi kom var att jag Henke fick ett hugg men redan efter 2-3 sekunder var den borta från kroken. Trots dåligt fiske blev det en rolig resa med klubben. Detta kommer bli fler gången hoppas då på bättre fiskelycka troligen i andra vatten.

Här har vi lite bilder från den fina dagen i Kosta.

fiske fiske1 fiske4 fiske2 fiske3

Lågt vatten

Hej Alla!

Efter en tung jobb vecka va jag bara tvungen att komma ut och svinga spöna lite. Vädret verkade riktigt lovande, mulet samt sydliga friska vindar.. Men när jag kommer ner till båten ser jag att vattennivån är sjukt låg… Skit med.. Men har jag tagit mig till båten kan jag lika gärna åka ut en sväng.. Inte helt oväntat så är vattennivån för låg på de ställen jag planerat att fiska på så det blev att testa lite djupare ställen.. Till en början händer ingetting.. Provar hela registret med Jerk/Fluga/spinn men inte ett liv.. När jag efter 2 h fiske är påväg att ge upp så provar jag viken där jag har båten och här vänder det från bedrövlig fisketur till helt okej fisketur. På 30 min har jag runt 6 kontakter och varav tre landade. Nu ser jag fram emot morgondagens Regnbågessafari!

DSC02119

Skitfiske på er!

Skapliga damer.

Hej alla!

Jag hade ”självstudiedag” och bestämmde mig för att åka ut på en liten fisketur med min studiekamrat Gustav. Gustav är en gammal  räv i gamet men har nu lagt spöna mer eller mindre på hyllan. Jag har ofta försökt övertala honom att bottenmete med död betesfisk är ett av de bättre metoderna de kalla årstiderna efter gädda så vi tacklade upp två av mina spön på bottenmete. Under tiden körde Gustav med vobblers  och jag ett flötmete och ett ytterligare bottenmete med levande löja. Efter en viss tids nötande med sina vobblers smällde det till sist till på Gurras spö och efter en kort fight hade jag en liten pike på ca 2 pannor fångad i gälgreppet. Samtidigt som jag står och håller gäddan ser jag att mitt bottenmetespö med löjan åker ner från banksticken. Gurra får drilla in fisken åt mig som visar sig vara en liten borre. Efter det är det lungt ett tag tills plötsligt ett av mina fox larm skriker till bip bip beeeeeeeeeeepppppp. Jag springer fram i full fart och gör mig beredd på ett mothugg. Efter ett rejält mothugg sitter fisken och 12 fots spöt får jobba in fisken relativt snabbt och säkert. Jag ser snabbt att det är en slips till gädda. Efter vägning och mätning så får vi fram 5226 gram 102cm. Snabbt ut med bete igen om efter ca en timma skriker det igen i larmet och denna gång är det en fisk på 5300 gram och 97cm. Shysst medelvikt ändå får man säga. Efter ytterligare ca 1h så bestämmer vi oss för att åka hem. Efter ca 4.5h fiske är jag  nöjd med fångsten och båda gäddorna togs på boostade bottenmetade mörtar/sarvar. Ser redan fram imot nästa pass efter Esox Lucius!

 SlipsenBiffen

Sydvända vikar

Hej kära dagbok! :)

I fredags (30/10) var jag och Henke ute en runda med båten på jakt efter gammelgäddan. Som endel av er vet så har jag ju ingen motor längre så det blev ju att ro.. Fisketuren började ganska segt med endast en efterföljare efter två timmars fiske.. Men så kom vi till en vik som vi tidigare haft bra fiske i. Vi började bombadera viken med våra beten och det dröjde inte länge förens en mycket efterlängtad plog började förfölja mitt ny inköpta spöke. Men trots flera spinnstop och tempohöjningar tog inte gäddan. Så då prövade jag med flugspöt för att kunna fiska lite långsammare i den grunda viken. La ut ett långt kast och det dröjde inte länge förens en ny plog började förfölja flugan.. Denna gången var det ingen tvekan utan gäddan formligen kastade sig över flugan.

 

 P1080294P1080316

Trots att viken va relativt liten så hade vi nog minst 10 kontakter på kort tid lite förvånande då det varit helt dött fram till den viken. När huggen avtagit drog vi vidare och beslöt oss pröva liknande vikar med samma förhållande. Vi tog oss till ännu en södervänd vik. Även denna vik formligen kokade av gädda men många vände vid båten utan att hugga. Nu hade det dessvärre börjat skymma så vi styrde skutan hemmåt. Vi diskuterade lite på hemvägen kring varför det varit så bra fiske i just södervända vikar och inte ett liv på andra ställen. Kan det varit att det blåst mycke nordliga vindar nu ett tag? Ingen aning men blir att pröva samma medicin nästa pass. Härligt pass iallafall.

Pike Tournament Höst 09

Eftersom Andreas skulle flytta och Jimmy fick hemläxa ;) , blev det för mej (Casper) att åka ut utan nån i klubben och försöka vinna denna gång. 

Lördag: Efter anmälningen bestämmde vi oss att göra som så många andra och testa fiskelyckan i Mönsterås, där det sägs gå riktigt stora maddamer. Efter sjösättningen längst ut på ocknö gick vi tvärt emot resten av folket som sjösatte samtidigt, söder ut. Där var vi helt ensamma i alla vikar (och när jag säger helt ensamma menar jag även tomt på fisk) Först efter ett par timmar små hugger det i spöt och en liten snipa kommer efterdraget och ställer sig vid båten. Efter denna fisk blev det enbart en upptagen fisk i båten. Vi väljer att göra som de andra och testa norra sidan, men där ligger helt fullt med båtar och bara 3 fiskar där på hela dagen. Vi var inte ensamma med det värdelösa fisket utan många kammade noll. Ryktet denna dagen var på fiskar runt 95-99cm.

Söndag: Denna dagen åkte vi till vår hemliga vik i västra sjön. Men även här lyste fisken med sin frånvaro den första timman. Men när solen gick upp och gnistrade i det klara vattnet, kunde man efter draget urskillja en stor plog som kom efter. Först trodde vi detta var sjögräs som hängde med draget, men efter att den vänt och draget kom upp utan ett ända grässtrå fattade vi att det var fisk i farten. Sedan började ett osannolikt kul fiske där på det grunda vattnet kom fiskar efter draget och plogade upp vatten efter. Man fick sakta ner och göra små ryck innan fisken total högg och vinet från rullen tydde på stor fisk. På cirka 2timmars fiske hade vi tagit upp cirka 15 fisk och haft 4 gånger mer fisk efter. Snittvikten var det inte heller fel på cirka 2.5 kilo och helt vilda och starka.

Efter det bra fisket på morgonen dog det ut vid 11 hugget för att sedan bli ännu bättre framåt eftermiddagen. När vi nästan gett upp att hitta någon fisk som skulle vara över 95cm och vi snackade lite skit känner jag något större hugga till i spöt men missar, Medans Magnus pratar vidare, saktar jag ner mina vevtag och gör lite ryck sedan smäller det bara till i spöt och jag känner direkt att det e dagens största. Gäddan kämpar emot under cirka tio minuter innan jag ens får se den i vattnet. En präktig maddam som då skulle kunna vara tävlingens största. När vi väl får upp den i båten efter en hård och spännande kamp, börjar vi hurra. 101cm och väldigt kraftigt byggd. Tyvärr blev det ej nån vägning av den då hookern bara vägde till 6kg och digitalvågen var batterilös. Men en uppskattad vikt på mellan 7-8kg helt klart.

Tyvärr efter vi var på invägningen visade det sig att största gäddan var 103cm. 2cm mer 2cm från 16200kr , fy sjutton!!!!!!!!!!!!!!

Men en fin gädda var det och en riktigt kul helg. Men i vår då jäklar tar jag en över 110cm!

gadda0