Första ispasset för året

Nu var det äntligen dags.

Efter lite ofrivillig försovning från min sida stod bilen klar fulllastad som alltid med spön och doningar.
Hämtade upp casper och fiskepasset var ett faktum. Efter en bilfärd på ca 6 mil bland skog och sjöar var vi framme vid en fin insjö som såg mycket lovande ut. Dock var isen inget vidare men men det fick gå. Ut stapplade vi och började rigga spön och don. Det dröjde dock inte länge innan caspers kängor sprang läck och han fick trä på sig ett par snygga plastpåsar över som skydd. Låg väldigt mycket vatten på isen kan tilläggas. Sju don ute och stelfrusna som vi var fick det bli lite eldning innan nästa rush. På väg in mot brasan och värmen kom första fället dock gick fisken fri.
Med lite värme i kroppen åkte det ut ytterligare ett par don.
När dagen nästan var till ända och hemgången nalkades kunde vi konstatera att vi iaf fått upp fyra gäddor och bommat åtta stycken.

Till detta kan tilläggas att jag Ante brände upp kaspers strumpor (dock misstag) Samt fick vi båda ta årets sista dopp då bägge gick igenom isen.
Men allt som allt en helt lyckat första ispass.

PICT0280PICT0284Redan sugen på nästa.

//Ante

Årsbästa..

Jaha då va det helg igen och eftersom det inte existerar något annat så är det fiske på schemat! Denna gång är det ölands havsöringar som skulle tämjas. Vi kom inte iväg förens kl 10 då min fiske vän Henke varit lite väl gla i spriten kvällen innan.. Men jag klandrar honom inte. Målet för dagen är Norra Möckleby på Ölands östra sida. Vi pakerar vid Bläääsinge hamn och tar oss söder ut till fots. Efter dryga kilometern stannar vi till vid första stället. Ser riktigt het ut med mycke stenar och ”tångig” långgrund botten. Efter en halvtimmes nötande skriker henke till ”Hugggggggggg!!”, dessvärre släpper fiske direkt efter första luftakrobatiken. Henke är nästan helt hundra på att det rörde sig om en havsöring. Tungt men det va bara att nöta vidare. Efter ytterligare en kilometers promenix var det dags för nästa hugg och det va Henke även denna gång som stod bakom spöt. Tunga gung på spöt och inga hopp? Måste vara en gädda och mycket riktigt så var det en fin gädda på 4 kilo som för övrigt va henkes årsbästa gratulera till det! Detta var den sista som hände denna fiskedag.

Skit fiske på er!

IMG_0593IMG_0571

 

 

 

 

 

fds

 

 

 

 

 

 

Rädda barnen i all ära men glöm inte fiskarna! http://www.sportfiskarna.se/gefan/ In med er och köp en ful mössa även ni och rädda vår hobby!

2 fiskedagar i december

Dag 1 Kalmar Båt

Kl 0800 ringer väckarklockan och jag rullar ur sängen smidigare än nånsin! Nu är det fiske som gäller! Lite frukost i magen sen iväg och hämta Henke.. Henke har införskaffat en sån där ”michelin dräkt” som jag länge funderat på att skaffa men har ej blivit av.  Det va tydligen som att ”sitta i soffan” att bära den så innan nästa tur ska jag oxå ha en!

Motor

 

 

 

 

 

Bild1  Motor: En Herik på 2 hk (Lite små slö acceleration men när han väl planar så går han fint)

Nog med skitsnack! Första gäddan dröjde inte länge! Första viken första kastet lyckas jag kroka en snipa på 2,1 kilo på mitt spöke.

Pike1

 

 

 

 

 

 

Bild2 Pike1 2,1 kilo

En härlig start detta bådar gott! 2 ställen senare smäller det till hos mig igen och en vattenkaskad vissar sig.. Gäddan släpper dessvärre och i ögonvrån ser jag Henke som ivrig viftar iväg sitt drag i gäddans rikning.. Gäddan hugger direkt och Henrik vinschar in sin första gädda.. En fin liten sak på 2,5 kilo med en rund mage.IMG_0250

 

 

 

 

 

 

 

 

Bild3 Pike2 Blödde lite pågrund av en djupkrokning men han simmade iväg fint

Några minuter senare hugger en stor gädda på mitt spöke och en efter en härlig fajt återstår bara landningen och då hoppar gäddan av..  En lång ramsa av diverse fula ord och sen är jag redo igen! Gäddan vägde runt 5 kilo. Efter den gäddan har vi en hel del hugg och följare men ingen som vill följa med upp. Trots att fisket var sådär så tycker jag ändå det va en fin tur!

Dag 2 Emmaboda Land

Nu va det dags att hälsa på flickvännens föräldrar och då vet väl alla va det innebär? Självklart, fiske! 08.00 ger jag mig ut i den smålänska vildmarken.. Med mig har jag Rickard (Erikas bror) ingen stjärna med spöt men vem är det? En underbar morgon är det iallafall och planen är att fiska efter den mytomspunna strömgäddan. En gädda som kan liknas med öringar då de är grymt stridbara och fajtar hårdare än sina släktingar i havet.

Cool

 

 

 

 

 

 

Bild4 Rickard drillar en av många av dagens anfibiebuskar. (Nöjd med nya kameran)

Förhoppningarna om att få nån fisk va rätt låga då strömmen varit stark hela veckan och då tenderar gäddan att sköljas ut i en närliggande sjö, men det sista som överger en fiskare är hoppet som Willam på tv4+ tjatar om och det är ju sant. Under de 2 h vi fiskade hade jag 2 hugg varav en hängde med fram till fötterna innan den släppte det är väl bara att acceptera att det börjar bli lite väl kallt i vattnet nu.. Efter fiske begav jag mig till Kosta en runda där jag bl.a. införskaffade ett gäddmete set det du Jimmy!

Kor

Spöböj

 

 

 

 

 

 

Bild5 Moooooooooo!!!

Det va allt! skitfiske på er!

Jakten på Henkes pike forts…

Efter det var svårt att få tag i båt så bestämde vi för köra lite land fiske idag. Tog oss inte länge innan vi stod nere vid stensö o spanade efter dom stora..
Med dåligt väder och knappt nån vind kammade vi av vikarna i jakt på fisk. Efter lite nötande så small första fisken på. En liten snipa på 2,2 kg behagade sig att sluka mitt spöke. Strax därefter krokar jag även en liten snipa till som snabbt får simma tebax. Henke däremot kammade noll. Efter samtal med Andreas över mobben bestämde vi oss för att testa svinö innan dagens slut. Mötte upp med Henke och Andreas som fiskat under morgonen vid svinö. Efter en liten pratstund var vi på g me fisket igen. Tyvärr var svinö ganska dött och det enda som hände var att jag fick ett litet påslag. Henke kammade tyvärr noll även denna dag. Får önska bättre tur nästa gång.

Tight lines
//Ante PICT0266

Fredagen räddad?

Tjena

Eftersom jag inte får någon tid till att fiska så får jag publicera annat!  Va nere en runda på rean på Vapencentralen idag för att shoppa ”lite” prylar. Blev lite gott och blandat! ”hairy killer” låter lite som en titel på nån östtysk låg budget P-rulle men jag tror de funkar ändå!

FiskeImorgon bitti blir det fiske med henke och då hade jag tänkt att fortsätta detta inlägg…. To be continued helt enkelt! Ha det!