Sista ispasset för säsongen.

På grund av vårens framfart med plusgrader både natt som dag så lutade detta ispass åt att bli säsongens sista. er

Plockade upp Andreas runt 5 tiden och Tommy strax därefter. Målet för dagen var våran egna lilla favorit sjö Hultanäsa. Dagen började med få fäll och snart förstod vi varför. Inne i den vik som vi vanligtvis fiskar i var isen tjock och därför fanns knappt nått syre.
Så det enda som simmade där var antagligen våra mörtar som kolade rätt fort iof pågrundav troligtvis syrebrist.

Precis innan vi skulle flytta samt rigga om alla spöna small det på mitt (Ante) spö som låg lite längre ut vid en ö.
Fisken kom snällt med till en början men efter att ha fått se min fula nuna i hålet satte den full fart. Efter en ganska dramatisk fight med ett avbrutet spö kom fisken äntligen upp. Fisken tyngde vågen ner till 6,8 kg.
Ett nytt årsbästa var ett faktum.

Efter detta skedde den stora flytten vilket visade sig vara riktigt bra.

Totalt på hela dagen fick vi 23 fäll med 14 landade fiskar.
Största denna dag blev den första på 6,8 kg samt en lite mindre som togs senare på dagen på 4,7 kg.

Fisken denna dag verkade vara hyfsad stationär då det bara var runt 5 hål som producerade fisk.

Man får tacka för denna isen och se fram emot nästa =).

CIMG0350CIMG0351DSC02197DSC02199 Skitfiske på er // Ante, Tommy och Andreas

Ronneby Premiär

Äntligen är våren på väg och nu var det dags för ronneby premiären.
Oskulder som både jag och casper var på just ronnebyån så hadde vi med oss den rutinerade ronneby pöjken andreas.

Premiären var lagd till lördagen och för kunna vara på plats tidigt så åkte vi ner redan dagen innan, då andreas fixat boende precis brevid ån. Fredag kvällen följdes av lite seightsing i ronneby samt en fin gyrostallrik. Efter maten bar det hem till lägenheten för lite taktik snack samt riggning.
Vi vaknar runt 6 tiden på lördagen och kikar ut. Till vår förvåning står det redan folk ute vid ån och väntar… 3 timmar innan premiär skottet. Med en snabb frukost i magen bar det ut till ån. Vi fick en liten fin bit av ån för oss själva där vi inväntade start skottet. Prick nio hördes kanonskottet och fisket var ett faktum. Äntligen fick man svinga spöet. Dock efter mycket harvande med allt i draglådan var det ingen som kunde kroka nån fisk av oss. Verkade bara vara botten som högg denna dag.

Då Andreas senare under dagen gick upp i flugpoolen bestämde jag och casper oss för att testa fisket lite längre nerströms. På fjärde kastet kände jag nått stöta till i skeddraget. Skriker till casper att jag har fisk på. Äntligen sitter öringen på.. Dock till min besvikelse ör det en gäddsnipa som sitter på kroken. Vi ger upp fisket runt 4 tiden och kan konstatera att det inte bara var vi som torska idag. På dom 60 premiärkort som såldes fångades 8 fiskar. Men var trevligt att svinga spöet igen och en underbar dag får man tacka för.

//Ante

CIMG0336CIMG0338CIMG0343