Pikepass som blev Regnbågspass

Planen för dagen var pikemete i ”ån nära dig”. Så kl 09.00 rullade jag iväg för att möta upp helan och halvan. Dessvärre hade hela Antes kar dött under natten så det fick bli deadbait.. Något jag inte har något förtroende för.. Efter 1 h fiske knappt utan hugg beslutar jag mig för att lämna och dra mot snärjebäcken och dra några bågar på flugspöt.. Något som vissade sig vara ett bra val. Andra utlägget smäller en båge på min nympf men släpper dessvärre inne vid fötterna (Håven va hemma). Men det dröjer inte länge förens en större fisk klipper en Micky finn fiskad väldigt långsamt. Fisken landas och man tittar lite nöjt bort mot spinnfiskarna som kammat noll hela dagen :P   2 hugg på 15 min och mer att väntar.

Dagen slutar med 3 landade fisk. 1 fick hänga med till stekpannan :)

Flugfiske är fan det roligaste man kan göra med kläder på alltså :)

Skitfiske på er!

IMG_2024

 

 

 

 

 

 

IMG_2027

 

 

 

 

 

 

/Andreas

Premiär Snärjebäcken

Då va det dags för premiären i snärjebäcken! Kl 08.00 står jag och Casper redo att börja kasta jag med fluga han med spinn.. Henke kunde dessvärre inte hänga på pågrund av migrän. Startskottet gick och Casper som är en rutinerad öringfiskare  krokar givetvis en regnbåge på första kastet… Kul! Några kast efter så bommar jag 3 regnbågar på rad och fiskarna bara dräler upp från vattnet.. Men jag lyckas inte kroka de små rackarna! Plats byte.. Då äntligen krokar jag på något… efter en kort fajt vissar det sig vara en fisk på 100 gr.. Kul!

Efter en kort fika är det dags för ännu ett platsbyte.. Denna gången går vi tillbaka till bryggan vi började dagen på.. Jag byter fluga till en fluga jag band kvällen innan som va försedd med både guldhuvud och koppartråd för att komma ner till botten… Smackelibacken! Där satt den! Efter en hård kamp landas en fin båge på 1,25 kilo.. Strax därpå landar jag ytterligare en på runt kilot.. I samma veva kommer Henke. Gött! Och givetvis så vispar han upp en båge direkt i sant henke manné!

Klockan är 1300 och det är dags för invägning! Inga av oss har nån förväntning att nån av mina fiskar skall vara med om kampen om segern i flugklassen men… Så fel jag hade.. Det vissade sig att ingen av de runt 15 flugfiskande deltagarna i tävlingen har lyckats landa någon fisk.. Gott då kammade man hem flugklassen ! Priset var ett presentkort på 300 kr på sportfiskecenter vilket inte är fel nu när man börjat gäddmeta (dyrt nöje) :)

Men vi gav oss inte där utan jag och Henke fortsatte nöta 3 h till och det resulterade i att jag landade ytterligare en båge på 1,85 kilo.. En episk fajt! Riktigt skoj! Sammanlagt landade vi 7 bågar och bommade minst lika många..

Nu följer lite bilder från en MYCKET trevlig dag!

http://www.kalmar-sportfiske.se/

IMG_1963 2IMG_1962 2IMG_1979 2IMG_1989 2

 

 

 

IMG_1973 2

IMG_1997

Snabb solo I en å nära dig

Fiskesuget blev för mycket och jag var bara tvungen att åka till Ante och hämta betesfisk trots att klockan närmade sig 17.. Efter det bar det av mot ”en å nära dig”. Anlände kl 1730 och tacklena är i vattnet vid 1745 tiden.. 1746 kommer första hugget.. Men fisken bommas förmodligen pågrund av ett förtidigt mothugg.. 

I samma veva ringer Ante och tipsar om en ”hotspot” som jag beslutar att testa och så börjar gäddrejset.. Flötet hinner knappt resa sig upp innan det är dags för en ny kallsup.. Riktigt sköj! Summan av turen blir 5 landade fiskar med en topp på dryga 5 kilo och 4 bommade varav 2 beroende på brustna tackel.. Riktigt surt att veta att de simmar runt med krokar i käften.. Men men! Riktig kul timme iallafall.

Ha det

/Andreas

IMG_1955

Premiär Gäddmete

Efter en kort visit i Hossmoån så bestämde vi oss (Ante, Andreas, Jimmy) att byta å och drog norr ut. Planen va att köra riktat gäddmete. Väl på plats dröjer det inte länge förens mitt larm på bottenmetet börjar skrika.. Orutinerad som jag är på detta fiske så sliter jag tag i spöt och gör ett såkallat ”Fiskedrag”- mothugg.. Fisken krokas inte och jag blir förbannad.. Snart där efter tar Jimmy en gädda några meter bort på sitt flötes mete.. En sann fisketjuv det där.. Efter nån timmes segt fiske beslutar vi oss att flytta liten bit nedströms.. När jag ska veva upp mitt bottenmete märker jag att det har fasnat i botten.. Eller ja det va det jag trodde.. Efter att ha ryckt hårt en gång börjar bottennappet rusa iväg.. Gott! Fiske på! Efter en go kamp landas en urlekt 6,2 donna. Min första på gäddmete.. Nu är man fast i detta träsket med.. Totalt får vi 5 fiskar under dagen.. Riktigt segt men solen sken så det va rätt gött ändå!

/Andreas

ff

Segt fiske (2010-04-05)

Andreas och Jimmy provade lyckan i Hossmo.. Resultatet blev 2 borrar (topp 1,3 kg) samt en gädda på drygt 5 kg. 

 

upp1

IMG_1913Upp2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Och för er som undrar varför jag inte är med på nån bild så skyller jag på att jag inte fått mina feederspön än så jag bommar allt som kommer i min kroks väg…

skitfiske!

Premiär i hossmo

Henke och Andreas körde öring denna dag då jimmy och jg satsade på borre. Dagen var riktigt fin och vädret underbart. Dagen började bra med en fin borre på 1,3kg för mig efter denna följde några mindre både för mig och Jimmy. Under dagen kommer andreas,henke och casper ner och hälsar på då öringen inte ville hugga. Henke som inte direkt är nån van abborrmetare krokar efter knappa fem minuter sitt livs abborre på fina 1340g. Ett nytt pb var ett faktum. Precis innan vi skulle packa ihop för hemgång bugar sig jimmys spö ordenligt och även detta visar sig vara ett pb 1,3 väger fisken som var riktigt fin. Dagen resulterar i totalt två pbn och runt 20 borrar totalt. Relativt nöjda beger vi oss hemåt med blickarna mot söndagens fiske.

//Ante

DSCN1087DSCN1095

Monster Borrar

Vaknar upp till en mulen dag. Packade färdig allt på lörda kvällen inför dagens fiske med andreas så det var bara att fånga upp lite bete i tanken innan man skulle bege sig. Möter upp med andreas i hossmo för lite borre mete denna dag. Var riktigt kallt och drygt denna dag. Fisken verkade känna det samma då nappen inte blev många.. Men när det väl nappade blev det ordentligt. Första fisken som kliver på för dagen är ett monster och vägs in till fina 1530g. Helt otroligt. Dagen fortsätter i denna sanna anda. Några abborrar orkar dock inte stiga över kilot på vågen men dom flesta hamnar faktiskt på riktigt fina vikter. Precis innan jimmy kommer ner en sväng o hälsar på får jag ett monsterhugg till och storabborren är ett faktum igen.. Fisken väg in till 1500 och mäter 34cm i omkrets och 43cm i längd. Andreas lyckas dock inte öka sitt pb denna dag då hans fiskar inte väger över kilot men får hoppas på bättre fiske för han imorrn. Själv är man riktigt nöjd eller vad sägs om vikter som 1530,1500,1320,1210,1000g. Kort sagt helt otroligt…

Skit fiske på er
//Ante

PICT0005PICT0001