Nytt sytar Pb spräckt i i Dämmet.

Nu var det dags att dra ut till dämmet o visa henke en kompis som börjat henka på o fiska vart skåpet ska stå när det gäller sutare. Henke som aldrig testat sutar fiske bangade inte på detta utan var lätt på.

Väl nere och riggade o klara såg det inte ljust ut för min del då henke stänker upp en sutare efter knappt en halvtimme. Snart står det även två noll till henke. Nu börjar man ju fundera över vad man själv gör för fel då fisken inte tar mitt bete. Tanken var ju att man skulle glänsa lite i detta fiske ju…
Med henke i ledningen med två noll och största fisk på 1,4kg såg det inte ljust ut. Då henke går fram för att spänna upp linan på mitt ena spö och drar lite i linan är det något som vaknar till liv i andra ändan. Snabbt är jag där och daskar till ett mothugg. Fisken går mot mig till en början och känns väldigt liten och klen men när stranden börjar närma sig för fisken sätter den fart. Efter lite fight simmar fisken fint in i håven och vägs in till fina 2140g. Ett nytt pb är ett faktum.

Plommon var smaken denna fisk föll för på ett bottenbete. Dagen fortsätter med ett par fiskar till men i dagsslutet står resultatet 3 – 3 mellan oss. Topp fiskar på 2140g till mig och 1600 till henke.

// Ante

4775614778_827616cd71