Liten Abborre sväng

Var ute ett litet tag med jimmy på lördags förmiddagen. Färden bar norrut och till en liten å. Spön och doningar far ut och fisket var igång.

Det dröjde inte länge innan det började smälla på våra små löjor. Tyvärr var gäddorna framme och inte borrarna vilket gjorde att några krokar gick förlorade innan första fisken kunde landas.
Första fisken som landades kom däremot på jimpas spö med bottenmetad död mört och vägde runt fem pannor.
Efter denna fisken var hugg bonzazan igång.

Upp kom fem gäddor och två borrar varav två stycken gäddor på fem pannor i topp samt två borrar med en topp på kilot.
Var riktigt ös med säkert över åtta nio fiskar tappade.

Vädret var riktigt gott och sallskapet därmed förutom ett gäng nyfikna kossor som överraska oss.

När kossorna fått nog och vi därmed begav vi oss hemåt efter dryga 5 timmars fiske.

// Ante

IMAG0041
IMAG0043
IMAG0045

Deadbait i Duvemåla

Hej hej,

Efter att äntligen lyckats fånga lite fina mörtar med mitt ny införskaffade kastnät var det dags för lite gäddmete. Eftersom tjejen ville ”umgås” i helgen så blev destinationen duvemåla hos hennes päron. På deras ägor finns det nämligen två helt ofiskade privata vatten. Jag har tidigare aldrig lyckats landa någon fisk över 4 kilo där men planen var att ändra på detta. Dagen började sanslöst segt mycket beroende på att jag flötesmetade och mörtarna envisades med att simma in i näckroserna. Lösningen blev att byta sjö och byta metod. Jag tacklade om mina två spön till bottenmete och betena nackades och blev till deadbaits :-) Något som jag ärligt kan säga att jag inte har trott mycket på tidigare… Efter 1,5 h nötade i den nya sjön utan resultat drog jag in i skogen med tjejen och hennes päron för lite grillning.. Jag lämnade spöna i vattnet med alarmens volym på max. Inte för att jag skulle höra dem men jag hade inga större förhoppningar efter den sega starten på dagen. Efter andra korven tyckte jag att jag hörde ett litet pip från sjön 100 meter bort. Men Erika övertalade mig att det var en fågel. Aja finns ju ingen fisk här så det va nog en fågel tänkte jag. Efter grillningen traskade jag bort mot spöna och märker att det ena spöt hade slacklina… Fan med tänkte jag om det är fisk kvar har den garanterat trasslat in sig i hela skogen… Så jag börjar veva in och mycket riktigt så sitter jag fast i något… Så jag sliter till i ren ilska.. Sekunden senare ser jag en jäkla kaskad mitt i sjön… Det ända jag satt fast i var en gädda .. En tung gädda.. En jäkligt akrobatisk gädda som gjorde flera luftsprång och var minst sagt förbannad. En sak är säker gäddor i strömmande skogsvatten är fan starka. Påminner mycket om öringens snabba rusningar.. Efter en lång böljande fajt lyckades jag stranda gäddan. Längden var 105 cm och min ”fina” kina våg töjdes ner till 6,4 kg något jag inte riktigt litar på då den kändes bra mycket tyngre.. Får blir en ny våg! Dagen därpå körde jag vidare i den andra sjön men lyckades endast landa en gädda på drygt 3 kilo.. Det sammanfattar min helg. Och ja Jimmy deadbait funkar rätt okej :)

Skit fiske!

blog 1

blog2

blog3

blog4Tog på en liten löja :)

Snabbvisit i Diket

Var nere en snabbis i hossmo dike idag på eftermiddagen med frugan för lite grillning samt slappande i det sköna vädret.
Betet för dagens fiske bestod av några fina löjor. Nu skulle borrarna upp var tanken.

Fisket var segt men vädret gott denna dag. Efter nästan tre timmar utan fisk men med mätta magar bestämde vi oss för att pysa hemåt.
Precis när man lyfter på stjärten för att plocka ihop knycker det ena spöet till. Snabbt är man framme och krokar dagens enda och ganska hyffsade abborre.
Fisken drog vågen ner till 1,1 kg och en bild fick tas innan den simmade tillbaka och vi pös hemåt.

//Ante samt Kameratjejen/Grillmaestron Sandra

CIMG0678

CIMG0681

Jimbos deadbait vinner åter igen..

Söndagen bjöd oss på en rå och kylig morgon med ett par minus när färden gick mot klubb vattnet för mig o jimbo. runt 8 tiden rullade vi in till sjön som låg blank och fin.
Fisket bedrevs med ett par gäddspön samt lite mete med majs. Efter ett par timmar utan hugg samt några tjuvaktiga kräftor gick tankarna mot en litet test i hossmo dike då detta var ett tag sen. Snabbt lufsande i skogen packade vi in allt i bilen och stämde träff med frugorna i gölen för lite grillning samt mete.
Väl nere åkte spöna snabbt ut och korven fram på grillen. Vädret vände och bjöd oss på lite pluss grader och strålande solsken nu och det kändes som ett riktigt vårväder. Enda som fattades var ett hugg…

När man minst anade det började jimbos larm spela underbar musik för våra öron. Snabbt springer han fram och suger tag i spöet. Fast fisk, fisken bjuder upp till fin kamp och efter ett par turer glider den fint in i den nätt och jämt lite lilla håven. Gäddan vägdes in till fina 6,7 kg. Fisken simmar lugnt tillbaka och vi återgår till lite fika och taktiksnack.
Precis innan vi ska packa ihop så piper mitt lilla larm och utan större konster åker en fin liten maddam på runt 4kg. Dagen avslutas med denna fisk och hemfärden är ett faktum.

To the next time

Shitfishing on you!!

CIMG0641

CIMG0652

Karlskrona skärgård

Hej!

För att testa fisket lite innan gäddfestivalen så drog Ante, Andreas och Henke ut i Karlskrona skärgård för lite gäddfiske.

Redan tidigt insåg vi att fisket skulle bli svårt. Nordliga svaga vindar samt klart vatten ställde till det. Första gäddan landas efter en dryg timmes fiske. I samma vik fångas resans största fisk på ynka 3,1 kg. Inte det man är ute efter när man fiskar i blekinge… Totalt landades 8 gäddor under dagen… Inte så många kan tyckas men samma dag så var en bekant från TEAM CWC (Trummans team) ute i Ronneby och lyckades endast landa 1 gädda. Hur som helst var det en trevlig dag i Sveriges finaste skärgård.

3 kgbloggblogg2

Rallehagen 26/11

Ännu en tur i rallehagen. Denna dagen fick jag sällskap av henkeman och tommy. Dagen bjöd på klart vatten och sol. Inget direkt bra gädd väder men skam den som ger sig.

Efter ha tagit en tur runt hela rafshagen i jakt på dom gröna lyckas vi bända upp var sin gädda för dagen.

Verkar som man får vänta lite till innan dom stora maddamerna kliver in i vikarna. Men alltid sköj med böj i spöet iaf =).

5004767726_eb925718fe5004763944_26871094035004760406_275bbcc573_z