Hultan slår till igen.

Efter lite tvekande med plusgrader ute ett par dagar så kom vi iaf iväg på ett isfiskepass i hultan igen som vanligt.
Denna dag var tänkt att testa fisket i mynningen av sjön men då plogbilen ej plogat vägen ner blev det den gammla vanliga viken. Nu i efterhand borde man kanske skicka plogsnubben en påse bullar som tack. Då henke drog två fina gäddor i gammelviken istället.

Väl ute i viken åkte spön och doningar ut men fällen dröjde. Denna sjö som är lite spec och brukar generera hugg fram te tolv på dan för sedan dö ut helt verkade inte funka helt idag. Då klockan stod lite efter elva på förmiddagen och vi endast hadde haft ett fäll såg inte dagen lovande ut direkt. Men runt halv ett på dagen då hoppet nästan var borta för oss alla small det.

Började med ett trippelfäll där jag och casper krokade varsin liten snipa. henke som var med idag och debuterar på isfiske torskade sin tyvärr.
Tillbaka till basecamp bar det av efter detta för lite korvgrillning och taktiksnack. Efter den fina körven lossnade fisket rejält. Elva fäll på två timmar och henke som debuterade i isfiske stod med en präktig gäddmaddam på stadiga 9,2 kg. fisken var 104 cm lång.

Denna blev dagens största, han lyckades även kroka en fin 6 kg. Casper krokade en 4 lg som störst och jag ja vad säger man… harvar man i snipviken så… totalt fick vi 14 fäll och 9 fisk upp. Ingen dålig dag på isen.

Snart dax för en tur igen tycker jag =).
Dock inga snipor för min del då tack..

5339408481_a203a98bff_b

Årets första ispass

Morgonen bjöd mig och casper på riktig kyla med styva 9 grader kallt.

Klockan nio på morgonen var bi ute på sjön med spöna i och väntade på första fället. Det dröjde inte länge innan våra taggade mörtar lockade tilll sig en liten gäddsnipa för casper.

Upp kom fisken och nästan lika fort åkte hon i igen. Kändes skönt att sitta en dag som denna på sjön med fin is och underbart väder. Bara kolla bilden över sjön så förstår ni mig.

Jag hadde strategiskt satt ett spö på ett ställe där jag förra året plockade en fin maddam på 6,7 kilo och under en flytt av caspers ena don small det på just det spöet. Sakta smög jag mig fram och till min förvåning tog fisken först ingen lina när jag närmade mig.
Men väl framme vid spöet bärjade linan spruta ut. ett snabbt mothugg och fisken var krokad.

Gäddan bjöd upp till en ordentlig fight och efter en stunds drillning kom hon upp ur hålet ich vägdes in till fina 6kg. En bra start på det nya fiske året. Efter denna fisk följde nägra fler fäll men inget av spec storlek 2 kg fiskar över lag.

Dagen slutade med fem fisk och sex fäll varav tre fisk till casper och två till mig.
CIMG0793CIMG0790