När allt känns hopplöst… då vänder det?

Sista veckan av semestern och tanten jobbar, vad passar då bättre än karpfiske? Vid 17-tiden igår styrde jag racerbilen mot Mönsterås för en natts fiske. Hade senast lyckats lägga två blankpass där i rad, och var nu grymt taggad för revansch.

Vädret i veckan har varit väldigt växlande, vilket Jag läst ska aktivera fisken.  Åkte upp i ösregn men möttes av uppehåll så Jag var väldigt angelägen om  att snabbt slå upp tältet och sätta in grejorna i skydd utifall vädergudarna skulle komma på andra tankar. Gick en snabbvända runt vattnet med förhoppningar om att se aktivitet i ytan. I en lite avskild damm som mynnar ut till resten av sjön såg Jag aktivitet, där hade Jag även lagt senaste passet. Tror också det är mer lärorikt att fokusera på en begränsad yta och lära sig den innan man vidgar sina vyer, så den platsen fick det bli.

När Jag riggade spöna kom det förbi två lokala fiskare och snackade lite. De smög också runt kanterna och spanade lite efter fisk, vilket De också såg. Det här kändes lovande. Valde att fiska med ett bottenbete på en plats som mäskats upp med boilies och pellets, samt med två chod-rigs med samma koncept som tidigare i veckan – varför ändra på en fungerande metod? Bottnen verkar också ganska snarlik med mycket dy och skit som fallit ned från de närliggande träden. Innan spöna lades ut, alla i kanterna av dammen, såg jag flertalet vak av större fisk.

IMG_2007

Läs mer

Jimmy och Ante goes Brokeback Mountain

Eftersom Ante försöker slå något sorts köp- och säljrekord gällande fiskeprylar, och nu senast sålt sin tältsäng, hade han försökt flirta sig in i någons tält inför fisket måndag-tisdag. Jimmy var inte svår att övertala och bilarna styrde mot skogen och syndikatvattnet. Livskamraterna hade bokat den närmaste platsen från parkeringen, den med tillhöranda brygga och romantisk bänk att se solnedgången ifrån.

IMG_1962

Läs mer