Ibland har storleken ingen betydelse…

Nyss hemkommen från en dag på sjön med fiskekollegan Ante samt arbetskollegorna Petter och Stefan. Vi har sedan lång tid tillbaka pratat om att fiska tillsammas, och då också hålla en intern jobbtävling. Idag bar det av: Kl. 07 gick startskottet efter sjösättning från Ljungnäs norr om Kalmar. Planen var att att köra fram till skymning med avbrott för gemensam lunch. Längsta tre fiskarna och tyngsta fisken individuellt skulle vinna presentkort inköpt på sportfieskeprylar.se.

”Lämna mackorna och det pissljumna kaffet hemma och ta fram stekällen och korvgrytan istället…”

Läs mer

Kameratömning

Det är lätt att bilder från olika fiskestrapatser blir liggande på olika minneskort. Av någon anledning är man inte lika motiverad att skriva inlägg och puplicera här på bloggen då fisket inte riktigt gått som man önskat.
Här är i alla fall ett litet urval av diverse bildserier Jag samlat på mig under året.


En ruggigt kall vårdag gav Jag, Andreas och Ante oss ut till en å i närheten för att försöka lura upp en gädda eller femton. Det gick sådär. Ån var totalt översvämmad.

Läs mer

Snabbvisit i syndikatvattnet

Jag och Ante var lediga i tisdags, och eftersom Ante hela helgen pratat om karpfiske mån-tis fick det bli så. Jag kunde däremot inte åka förrän halv-åtta tiden, vilket skulle innebära att vi skulle åka först efter mörkrets inslag. Ante gav sig helt enkelt inte. Fiskedjävulen hade sakta med säkert ätit upp hans själ och han var som besatt. Ganska obehaligt stundtals, men det släppte då Jag gav med mig.

Vi har en dålig ovana att alltid dra ut på tiden, så bilen rullade först vid 20-tiden och redan nu var, som väntat, solljuset helt borta. Än mörkare var det på de krokiga skogsvägar Vi åkte på i färden mot sjön. Med den stundande premiären av älgjakten i åtanke gällde det också att vara extra uppmärksam med pereferieseendet längs vägkanten.

Läs mer

Äntligen fiske!

Vill börja med att gratulera Casper för sitt nya PB. Alltid kul!

Själv va jag ute en runda i Rafshagen och bedrev lite gäddmete samt spinn fiske. Metet vissade sig vara lönlöst så det fick bli spinnfiske. Resultatet blev 7 gäddor med en topp på 90 cm. Soft 4-play va betet för dagen

Skit fiske på er!

Andreas

För att summera helgen.

Blekinge Gäddfestival avklarat för tredje året irad.

Resultatet blev: Henke: 1 gädda Ante: 6 Gäddor 1 Rengbåge Jimmy: 8 Gäddor Andreas: 8 Gäddor Casper: 2 Gäddor. Och för tredje året irad tog Casper den största på blyga 85cm och 4.5kg.

Vinsterna i klubben blev följande:

Casper största gäddan

Jimmy / Andreas flest gäddor

Henke minst = Borat mankinin

Och till Andreas, vi sa nog mycket illa till varandra under helgen därför vill jag tillägna denna låten till dig.

http://www.youtube.com/watch?v=bQIH3iq1xVw&feature=related