Två Andreas en båt

Hej ! helgen började med ett fiskepass med Casper. Vi inledde dagen med gäddmete och resultatet blev 4 gäddor med en topp på 4 kilo. Därefter blev det lite trolling och Casper lyckades bända upp en gädda vid en grynna.

Dag två:

Ante och jag drog ut tidigt för att få ut maximalt av dagen. Väl på plats dröjer det inte länge innan mitt flöte sticker under ytan och efter en hård fajt synar en fin gädda på 7.38 kg båtens insida. Fisket är segt under dagen men 3 gäddor landas ytterligare med en top på 5.38 kg. En trevlig men kall dag!

 

Gäddmete från båt samt från land 2012-11-17 – 2012-11-18

Hej kära dagbok,

Nu har jag och min bror varit och fiskat igen! Börjar bli ordning på brossan.. Han verkar ha fattat att fiske är meningen med livet och att allt annat är att ses som tidsslöseri :)

2012-11-17

Fiske metoderna för dagen är flötestrolling, mete samt lite spinnfiske.  Resultatet blev 7 gäddor med en topp på 4,6 kg.

2012-11-18

Gäddmete från land fick det bli dag 2. resultatet blev 3 gäddor med 5 kg som topp.. Ingen vidare med andra ord men man kan inte alltid lyckas.

 

Skit fiske!

Andreas

Årets pris gädda 2012!

Ja då var äntligen priserna för året klart. Mete priset ligger redan utlagt på bloggen och nu är gädda klart med. Eftersom det framkom att gäddmete prylar skulle va poppis har jag satsat på detta iår till vinnaren. Andreas leder just nu med en madamm på 7,6 kg men det ändrar vi snart på : ). Priset består av: Avkrokningsmatta ( Nash ). Tre stycken hangers. Gäddflöten samt abborrflöten. Flötesstopp,päronsänken,Lysstavar,Lys slang samt inline sänken. Tackel box till allt från savage gear. Big bandit suspending två stycken helt nya. Toby drag sju stycken. Färdiga tafsar med krok. Måttband i plast.så bege er ut o fisha nu för att knipa detta fin fina paket med grejjor.

//Ante

 

Några timmar till övers

Lördagen skulle spenderas med att sätta in fönster var tanken för min del.

Men efter lite snack med svärfar fick jag några ”fri timmar” till fiske =).

Dagen började med att plocka upp henke och sen ut o kolla hans stuga som han sänkte ner kvällen innan. Inget förtroende direkt på att det skulle ge nått men fem fina små mörtar hadde hittat in i den iaf. Dom och sill stod som meny för dagens jakt på dom gröna.

Väl uppe och nästan framme stöter vi på en nyvaken och vettskrämd liten gresa jävel som låg och sov precis brevid stigen. Som tur var att andreas var ju inte med denna gång annars är han lite skraj för dessa djur hehe. Grisen la benen på ryggen iaf när han såg våra fula nunor och löpte iväg.

Själva fisket gick ganska segt med många bommar på sillarna. Det var inte föränn jag tog en liten stackars mört och la på mitt bottenmete som det släppte. En ruskigt ful gädda på 2kg kunde bärgas in. Denna hadde en stor böld på hela kroppen och såg rätt invalid ut : (.

Strax därefter dyker henkes flete med mört på och fisk nummer två glider in i håven. Även denna av mindre kaliber men kul med fisk iaf.

Efter en flytt längre upp i ån så hinner jag knappt lägga ut den halva sillen innan det smäller på ordentligt. Gäddan bjuder på bra fight och vägs in på knappa 5 kg. Denna gäddan hadde den sjukaste buken jag nånsin skådat ( se bild). Precis innan vi packar ihop för dagen dyker henkes flöte igen och en fisk på 3,7kg kommer in och hälsar på.

Dagen slutade med 2 fiskar till mig och två till henke. Inte illa tycker jag och hyffs storlek på fisk med.

Bilder uppdateras av Henke som var fotografen i sällskapet för dagen.

Skitfiske på er. Ante

Mete 2012-11-02

Bror var på besök i helgen och det fick bli lite gäddmete. Resultatet blev 2 nya PB för bror och ett helt sjukt fiske. Andreas: 7600 gr (106 cm), 6100 gr (återfångst från 2011), 6000 gr. Daniel; 6020 gr, 6100 gr.

Samt en hel rad med gäddor kring 4-5 kilo totalt 13 landade gäddor.

Mete seien priser.

20121102-221034.jpg

Så var mete seriens pris klart för i år. Som ni ser ( jimmy och henke ). Blev det en hel del grejjor. Krok, pop ups, boiles ja som sagt mycket saker. Väl investerade 300 kr : ).

Mete serien som innehåller karp,brax och sutare har gått riktigt trögt iår. Detta tror jag beror på iof att ingen kört ett enda pass efter brax och sutare utan bara koncentrerat sig på karp. Där har det iaf kommit upp tre fiskar över 3 kg som är minimum gräns för anmälning. Två till henke och en till mig. Så i dagens läge är detta ni ser henkes. Men allt kan ju ändras då året ej är slut : ).

Gädd serien ser även den iår riktigt dålig ut med bara två fiskar över sex pannor båda har andreas tagit men nu när hösten är här lär vi fylla på bra med fisk här.

Priserna inom gädda är på gång och bli klar. Uppdaterar så fort detta är komplett.

// ante