God Jul och Gott nytt!

Hej gott folk!

Efter lite julfirande slår det ju aldrig fel med lite ismete! Så svärfar och jag slog sak i saken och drog ut till en sjö i Bräkne hoby trakten i blekinge.

Redan efter 5 min vissade sjön vad som komma skall. Göran får hugg i nersläppet och första gäddan är ett faktum.

Isen är täckt med 1 cm vatten och extremt halt vilket är en dålig kombo en dag då totallt 17 gäddor skulle landas.

Till en början va vikten ganska medioker med en topp på två kilo.. Men detta skulle snart komma att ändras.. När jag kommer fram till spöt sprutar linan ur rullen och efter ett snabbt och hårt mothugg märker jag att detta inte är en liten fisk som slukat min 3 hg mört.. Efter en lång fajt brister dessvärre linan mot iskanten och den går förlorad… Spöt flyger ca 30 meter i det följande raseriutbrottet…

Med endast 2 h fiske kvar känns det ganska hopplöst… Men spöna flyttas en sista gång och placeras framför en brant klippa.. Kändes väldigt het. Dessvärre är samtliga betesfiskar döda men det är inte mycket att göra åt.

Efter en timme löser vippan ut och väl framme vid spöt så löper även denna gång linan ut väldigt snabbt.. Mothugget sitter fint och gäddan är krokad! Efter en hård fajt kan en fin gäddmaddam på 7660 gr landas (Års bästa). Riktigt välgöd och fin!

Dagen slutar med 10 landade fiskar för Göran och 7 för mig. Blekinge kan oxå! :)

God jul!