BNT Ismetehållare

I brist på annat snickrade undertecknad ihop några hållare till ismetespöna.

Av en händelse fick Jag syn på en hållare för kupévärmare som skule utgöra en bra stomme. På denna har sedan vinkelbeslag nitats fast för att fästa vippan i. Vippan fästs under buntband som sitter i vinkelbeslaget. Hade tänkt att beställa s.k. ”pangmekanismer” för angeldon till detta, men varianten med buntbanden blev ändå rejält stabil, om inte mer stabil än sådana.

Läs mer

Årspremiär på isen.

Äntligen var det dags, som man har längtat.

I söndags bar det av till en insjö som brukar producera grov fisk iaf för oss när det gäller isfiske. och som man längtat så taggad som få var vi ja,andreas o henke när bilfärden startade från kalmar runt halv sju tiden.

Väl vid sjön började borrandet och spöna placerades ut i fin takt.

När alla spön var ute och man precis slått ner röva för lite snack smäller det. henkes vippa står och viftar. snabbt är alla tre på benen och springer mot fället. på vägen ut så fäller det på andreas spö också. Dubbel hugg och detta knappa 10 min efter att alla spöna kom ut. Helt otroligt. Pulsen var nu uppe i 300 kändes det som och en snabb koll på klockan indikerade att vi hadde många timmars fiske kvar.

Kändes riktigt bra denna dagen.

Andreas fisk fullkomligt flög upp ur hålet vid mothugget så denna lilla snipa på 4 hg inte hadde så mycket att sätta emot. Henkes fisk däremot gick och brötade i botten ett tag och var inte lika snabb upp till hålet. men till sist lyfter henke upp na och hon vägs in på 4,140kg.

Ändå en hyffsad fisk som tog plats i tävlingen. Nu var verkligen alla taggade vad dagen skulle bringa dels i antal fisk samt storlek.

Men inget hände…. Kändes som vi provade allt, flyttade spön betade om ja ALLT.

Dock hadde jag ett spö med en död mört på som jag kände att det var dags att byta ut. klockan närmade sig två tiden så det kändes som det var sista rycket. spöet hadde stått i samma hål hela dagen men en färsk mört skulle nog kunna få fart på nån gädd usling.

och precis det var det som hände. 20 min senare fäller det på precis det spöet.

Fisken är hyffsat stark och kämpar bra och länge, vid första titten på den i hålet ser jag endast ett enormt huvud och hjärtat hoppar till. denna känns stor säger jag.

efter en stund tröttnar den och andreas greppar gäl grepp på den. upp kommer huvudet som är stort men efter kommer en slank liten kropp som inte ger denna fisk sin rätta image och vikt. 5580 väger gäddan visst jag är ju nöjd ändå med denna fisk som första och enda ismetade gäddan för året =). innan dagen är slut får henke en gädd snipa till sen packar vi ihop så 4 gäddor på hela dagen mängden fisk kunde vart bättre men snitt vikt helt ok tycker jag.

//Ante