2013-03-29

Va och fiskade en runda med Kristian i morse.. Vi saknade levande bete så det fick bli sill. Totallt blev det 3 fäll och en landad gädda på 4,52 kg och 92,5 cm. Tappade även en finare fisk så det va ändå en helt okej dag

.

2x Nilsson 2x dagar ismete i Blekinge!

Hej kära fiskekompanjoner!

I helgen har jag och min bror varit och röjt lite i blekinges urskogar. Resultatet i antal fångade gäddor kommer inte gå till någon historiabok direkt men i slutet lyckades vi iallafall fånga en gädda som tryckte ner vågen lite mer en genomsnittet och det är alltid kul!

Dag 1 bedrevs i en lite större sjö där fisket till en början verkade riktigt lovande med 2 landade fiskar innan jag fick alla mina spö.. Sen blev det dessvärre inte mycket mer än så. Totalt landade vi 3 gäddor och bommade ca 4 st… Vi gav upp redan vid 12-tiden.

Dag 2 oturen tycks stå i sig även denna dag trots ny sjö med helt andra förutsättningar och med både stort bestånd av gädda samt även stort bestånd av gös de du Casper. Vi anlände vid sjön kl 0600 då inser Daniel att han glömt spöna…. Medans han kör hem och hämtar dem så vandrar jag ut på isen och borrar upp lite hål.. Sjön är väldigt grund. Djupet ligger på 1-2 meter och det är lite grundare än vad man är vann vid.

Efter 2 h fiske anländer Göran med sina angeldon. Vi har inte haft ett fäll tills han kommer… Han hinner knappt doppa sina deadbaits förens första snipan är landad.. Den följs av 3 till och Daniel och jag är minst sagt förkrossade av detta.. Men efter ytterligare några timmar händer det! En av mina vippor löser och jag sätter av i gallop mot spöt. Spöt är halvvägs nere i hålet när jag kommer fram (SKIT rulle). Fajten blir lång och hård men tillslut landar jag min för året största gädda på 5,3 kilo fördelat på 93 cm. Inte jätte stor men den räddade min helg! :) Efter detta händer det inte mycket och vi ger upp 13:30.

Det sega fisket kan nog bero på de extremt kalla nätterna vi haft nu ett tag och att det ligger massa snö på isen som blockerar sol ljuset.. Förhoppningsvis har vi snart öppet vatten och kan börja fiska på riktigt igen.

Ha det gott

/Andreas