Förbannelsen är bruten!

Ja, idag har vi spekulerat kring huruvida det verkligen kan vara Caspers bruna skinnpaj som medfört en förbannelse över oss när vi tidigare bedrivit fiske i Blekinge. Det verkar varit så!
Idag var inte denna med och… trumvirvel… det vände för oss! 10 landade, varav nio kring kilot och en på 10,56kg och 114cm. Tack för trevligt teamwork, Ante och Andreas

Så, Caspers skinnpaj är inte att rekommendera i fortsättningen.

Gädda tävling update.

Får börja med att gratulera danne te ett nytt PB och en riktigt fin o tjöcker gädd madam =).

Med denna skapelse toga han över gädd serien med råge samt tog klubbens års bästa än så länge.

Bara att buga för den sanne gäddprofessorn.

Ställningen just nu är:

1:a Danne 22 pinnar

2:a Andreas 18 pinnar

3:a Ante 9 pinnar

4:a Henke 5 pinnar.

Året är ju långt så poängen samt ställningen ändras ju hoppas iaf jag ; ). (No hard feelings danne)

Premiär fiske från båt med två Pbn

Hej, Andreas bror här! Jag tänkt summera årets första fiskepass från båt.

Det var blandade känslor när man öppnade dörren imorse, vindstilla och strålande sol.. Två polare hämtade upp mig strax efter 07,30 och då hade redan solen börjat värma. Vi åkte ut till Listerbys skärgård där jag har fått låna en båtplats ett par veckor nu i vår. Fisket började riktigt segt, vi såg många startmoln från gäddor men vi hade inte känt ett enda nafs. Vi betade av vik efter vik och gäddorna verkade inte alls på hugget. Vi hade många efterföljare som vände precis vid båten vilket resulterade i att man gick lös i draglådan och bytte drag efter drag..

Efter lite korvgrillning så drog vi oss mot en vik som vi var på väg till tidigare under dagen men sparade den till senare för vi visste att det skulle blåsa upp lite.

Men det var samma sak där, vi såg flera gäddor vid båten men ingen tycktes vilja hugga. Vid ett tillfälle stod tre gäddor precis intill varandra och det kändes som dom redan hade börjat leka och det kändes som man var på väg att ge upp.

Helt plötsligt gick solen i moln och strax efter smällde det på en bra gädda på polarens Salmo Slider. Gäddan visade sig vara 100 cm lång och vägde 5,6 kg och var ett nytt Pb för   Alexander och var även hans första Jerkgädda.

Inte långt efter var det min tur att höja mitt Pb, när en riktigt fin gädda med bra kondition högg på mcmio Tail. Gäddan vägde 6,7 kg och var bara 92 cm lång. 

Efter detta hände inte mycket mera förutom att Alexanders lillebror Jonatan även han fick känna på lite spöböj från två snipor.

Hoppas det går att läsa mitt blogg inlägg är inte som ni kan se någon rutinerad bloggare.. :) // Danne

Dropshot / Jigg 2013-04-14

Hej,

Igår va jag och Kristian ute på lite Öring/Abborre jakt och resultatet var mycket gott! Dagen började med en Öring på 800 gr som dessvärre låg under 60 cm så den fick gå tillbaka. Efter en stund blev vi trötta på nötandet och begav oss till ut på abborre jakt. Detta visade sig vara ett klokt beslut och Kristian slog PB 3 gånger under de följande 3 h. Totalt landade vi 32 borrar med en topp på 880 gr som blev Kristians nya PB. Riktigt kul fiske! Få bli mer dropshot framöver!

Båten är nu målad och klar för sjösättning!