Gäddfiske med svärfar och Linnea under två dagar i maj

Hej,

I helgen va det dags att dra med svärfar ut på lite gäddmete i en å i närheten. I och med att det är sent på säsongen så väntade jag mig inte något värst bra fiske men det skulle vissa sig vara helt fel. På Lördagen gick vi upp kl 0500 och körde till ån. Linnea orkade hänga med trots att hon skulle jobba kl 11. Betet för dagen var död sill som brukar leverera bra med fisk och så även idag. Dagens fångst blev 6 landade gäddor samt 3 tappade. Linnea stod för dagens största på 3,6 kg vilket är hennes nya PB dessförinnan hade hon redan slagit sitt PB med en gädda på 2.1. Fisket avslutades kl 12.

På lördagkvällen metade vi upp lite mört för morgondagens pass.

På söndagen gick vi upp samma tid men kom iväg lite snabbare och var vi stället kl 0600. Dimman ligger tät och det känns riktigt het! Vi lägger ut två flöten samt 2 botten. Det dröjer inte länge innan mörten på det ena flötmetet beter sig stressat och sen dyker ekipaget!

Det är Görans tur att ta fisken så han landar en fin gädda på 5,4 kilo vilket är nytt PB för honom. Därefter hinner jag dra en gädda på 4 kilo innan helvetet brakar loss. Det börjar åska samt regna en massa och vi söker skydd bland träden (Precis som man inte ska göra) :) .

När regnet avtar lägger jag ut flötet på en fläck där vi ännu inte fiskat. 5 min senare dyker flötet och en oviss kamp bryter ut! Trots att det inte är den största gädda jag tagit så är det nog bland de starkaste! Denna gädda ville verkligen inte upp! Trots slirspärren ställd på max så rusar gäddan flera gånger och spöt står i en riktigt skön båge. Tillslut ligger den säkert i håven och jag är väl lite besviken att se att den inte va så stor som jag hade räknat med tanke på fighten. Gäddan vägs in på 5,7 och mäter 100 cm.

Efter detta tvärdör fisket helt och det dröjer tills kl 11 innan det ljuva ljudet av ett bottenalarm ljuder genom skogen. Denna gången är det Görans tur att känna på gäddans ursinniga kraft. Direkt efter mothugget gör gäddan ett rigällt luftsprång! Det ser ut som en stor gädda och även denna har mycket fajt i sig och tar tid på sig att landas.

Gäddan vägs in på fina 6,3 kg.

Detta är ett fint avslut på en mycket trevlig helg!

Tack alla inblandade och välkommen åter! :)

karpafiske

Var uppe en liten sväng med familjen idag i ett karpvatten vi har. Då snuva och jävelskap har härjat så blev vi lite sena på morgonen då inte alla kunde sova ordentligt under nattens gång.

Väl framme åkte spöna ut direkt innan nått annat stod på schemat. klockan tio stod man nöjd på bryggan med sina utlägg samt ett gäng med boiles runt varje krokbete som fick spridas tack vare ett kaströr.

Ett spö åt vänster, ett rakt ut, samt ett åt höger fick det bli.

Tanten min trodde det skulle dra iväg på det i mitten ifall nån karp skulle kliva på och det dröjde inte länge innan detta skedde. Precis när lilleman lagt sig och somnat för middagen brakade det loss på mitten spöet.

larmet fullkomligt skrek av glädje då linan sprutade ut. fisken gick stenhårt rakt ut för att sedan dra in åt höger där den gjorde en fin luft akrobatik innan den spättade av rakt mot mig. efter ett par kortare rusningar gick den i håven och glädjen var enorm. Sicken karp =).

Kl stod nu på lite över tolv så två timmar tog det unnan den högg. Fick på en till fisk på högerspet innan vi begav oss hemåt vid 14 denna fisk behagade sig dock att kliva av men glad som fan är man ändå =).

Karpen som fångades vägdes in på fina 6660 gram. och 74cm längd. 55 i omkrets. en stabil pjäs.//Ante

Premiär i Ronneby med nya båten.

Polaren var bakfull så vi kom inte ut förens klockan 10.. Solen värmde på och knappt ett moln syntes trots prognoserna från dagen innan hade lovat mulet. Vi bestämde oss för att satsa på att fiska vid steniga partier utanför öarna. Redan vid första stället klev en pigg 4 kilos på som fick snabbt simma tillbaka. När vi sedan skulle flytta vidare hade ankaret satt sig och vi fick kapa linan. Samma sak som förra turen men denna gången hade vi ingen elmotor så vi fick improvisera och med hjälp av kättingar, sten och några lås som jag hadeliggandes i båten fixade vi till ett ankare.

Vid andra stoppet gav min shadjigg (tånglake) upp efter att en pigg 4 kilos hade massakrerat den och paddeln var borta. Jag hade lite superlim med mig i lådan efter jag fick limma efter förra passet. Jag tog en paddel från en annan jigg och resultatet blev riktigt bra.

För bara någon kast efter klev en fining på och vägde 6,15kg och mättes 97 cm.

Följt av ännu en gädda i 4 kilos klassen samt en till fining på 5,25 och 90 cm. 

Efter denna fanns ingen paddel kvar på min älskling och hade inga fler jiggar som skulle funka ihop med den.. Så efter detta hände inte mer än att Jonatan fick känna på lite spögung när han landade sin första gädda för dagen och slapp bli fiske***** samt att jag fick en till gädda på runt 3-4 kg. När vi tappade stenen som vi hade som ankare begav vi oss innanför öarna och där var det dött förutom några snipor som bara följde efter.

Vi landade bara 7 gäddor men vi hade en riktigt fin medelvikt på kanske 4-4,5 kg så jag är väldigt nöjd och skönt att få lite gädda i sitt hemmavatten då Ronneby var stendött i höstas.

Skitfiske//Danne

Bra gäddfiske med en oväntad bifångst!

Prognoserna från dagen innan visade att det skulle regna hela dagen. Men när vi drog ut så var det uppehåll med vindhastighet runt 5-6 m/s så det kändes som ett optimal fiskeväder. Redan efter ett kort första stopp rammade en urlekt, ursinnig gädda min 23 cm shad. ”Hen” vägdes in på prick 5000g fördelat på 93 cm.

Dagen flöt på bra med några gäddor runt 3-4 kg landade. Samt en en riktigt stor efterföljare  som följde efter nyfiket när jag drillade en runt 3 kg. Efter någon timmes nötande och ett ankare fattigare var vi tvungen att ta oss inomskärs igen.

Vilket gav resultat direkt där en fin gädda inhalerade min redan misshandlade ”söderjiggen” i färg tånglake som redan skördat princip alla mina gäddor för dagen. Gäddan vägde 6390g fördelat på 92,5 cm

Det är svårt att vara ödmjuk efter min dominans idag mot bröderna Thernström.. Behöver inte nämna några siffror.. Men bröderna vann dock den prestige fyllda tävlingen i helgen, mot mig och Andreas där Alexander lyckades dra en en fining i deras insjö. Har dock förträngt längd samt vikt. MEN Jonatan fick det sista ordet idag när har lyckades felkroka en troligen riktigt fin braxen. Då jag inte är någon expert på just denna art men kan tänka mig att denna är för många en drömfisk. Första synen av fisken fick oss alla tre att skrika till! Braxen vägde 4590 g fördelat på 70 cm

.

En riktigt sjuk och rolig avslutning på en bra fiskedag!

//Danne