Lite mer mete

I svår va jag och Sebbe ute på lite gäddmete. Vi hade letat upp lite betesfisk dagen innan. Vi hade även ett gäng sillar som fick hänga med ut. Den levande betesfisken tog slut snabbt med endast snippor som utdelning. Sillarna gav bättre utdelning. Det blev 7-8 gäddor med 5,8 och 6,18 kilo. Vi körde även lite dropshot som resulterade i 3 borrar med en top på 1,05 kilo. En trevlig söndag!

20 fiskar i å . 3 PBn

Tog med Linnea och svärfar på lite gammalt hederligt gäddmete. Det gick som det brukar göra.. Alla drog pb utom jag men det va skoj ändå. Slutresultatet blev 18 gäddor och två grova borrar alla tagna på sill. Största gäddorna 6.4, 6,3, 6,1, 5,8 , 5,6. Borrarna 1,36 och 1,05.

Torsdagsfiske på societetens bakgård

Undertecknad och Casper körde en sväng i samma vatten som Jag fiskade i söndags, om än något mer söder ut.

Fisket gick inte riktigt sol Vi tänkt oss. Endast kilosfiskar som högg på djup under halvmetern fick syna båtens insida. Vi fiskade geundkanter och grynnor i jakt på större kaliber, men där var det ingen hemma.
Störst fångst för dagen var den här HR 475:an som kört slut på båda batterierna, inklusive startbatteri, och fick bogserhjälp av oss till rampen (Team Bottennappet – Det där lilla mysiga och hjälpsamma fisketeamet):

20131017-203404.jpg

Tror fortfarande att det finns potential i det här för mig ganska nya vattnet, det gäller bara att nöta på!

Det börjar röra på sig i sundet…

Jag och brorsan drog ut på en eftermiddagstur ett par-tre timmar. Okej utdelning med fem landade och ungefär lika många tappade.
Det mest spännande var ändå att ingen av fångsterna var av annars vanligt förekommande ”gurk-storlek”. Grövre fiskar än vanligt och alla bjöd upp till god kamp.

20131013-191209.jpg

Toppen blev en på 5,9kg. Samtliga togs i bakvatten i grunda vassvikar där vinden låg på. Brorsan körde Soft 4-Play och Jag Söderjiggen.