Liten fler beten :P

Jag kämpar vidare med betestillverkningen :) De två understa är de första vattenskurna betena dessvärre har maskinerna varit upptagna på sistone så jag har inte lyckats få upp volymerna ännu . Den i mitten är folierad (svårt att se på bilden) men det blev rätt cool effekt så det kommer jag fortsätta experimentera med. .) Betena är 17 cm + 17 cm tail och väger ca 135 gram.

First pike of the year

Halloj alla glada gäddmetare.

Nu när vi är mitt i skiten så att säga då det fryst på lite varstanns men inte tillräckligt för att isar ska hålla att gå på så släpade jag med casper ut i jakt på öppet vatten.

Färden slutade i en å nära dig där det inte såg ljust ut först när vi kom dit. Då övre sträckan var helt igenpluggad av is så fick man hoppas på att det var öppet längre ned.

Halva pölen var öppen som gutt va och dagens fiske kunde börja.

dagens fiske började med varsitt botten och flötmete.

själv bytte jag taktik ganska omgående då det blåste storm och körde två botten. Ett spö med död mört och ett med sill. Strax efter jag tacklat om Dyker caspers flöte och en fin gäddmaddam gav casper en riktig omg innan hon gled in i håvnätet. efter fisken vägts och fotats tog casper en promenad då han frös vilket är förståligt med minus i luften o sen storm på det.

Då drar mitt ena botten det med mört på iväg och även denna donna var det fin punch i. Allt gick vägen då casper precis kom tillbaka då fisken var inne vid vasskanten. Efter detta stendör fisket och vi ger upp vid 14 tiden och beger oss hem. Men det var ju skönt att komma ut iaf.. Eller var det d? ; ).

20140119-210636.jpg

Caspers gädda 4800g

20140119-210845.jpg

Antes gädda 4150g

Lektion i fiske med ”Mothuggs” Bosse

I helgen va det kanske det sista fisket på länge i öppet vatten? Bo nu även kallad ”Mothuggs” Bosse efter att ha gett flera gäddor svåra wiplash skador i helgen.. Helgen började med fiske i Listerby bedrivet på land.. Planen var att gäddmeta men vi tröttnade rätt fort och gick och hämtade spinnprylarna. Daniel var oxå ute i Listerby fast med båt. Så vi beslöt oss att tävla lite. ”Team Land vs Team Boat” va fött. Kommer för övrigt bli en succé på youtube.. Vi lyckades endast landa en fisk i Listerby för vattnet va sjukt grumligt och påminde mest om råolja… Men en gädda föll för en av mina egensnidda tailbeten som ej har något namn ännu. Gäddan vägde 3,5 kg och var 85 cm. (Lägg in den Ante så får jag ledda tävlingen ett tag iallafall ;) ) Vi beslöt oss att lämna Listerby och åkte istället till Kna. Här fick vi genast flera hugg och Mothuggs Bosse även kallad Bo landade sin första spinnfångade gädda nånsin. Grattis! Han drog ytterliggare 1. Jag svek laget med att tappa5-.6 gäddor.. Tävlingen slutade 4-3 i antal till Team båt men Team Land drog den största så 1-1 denna episoden! :) Söndagen total dominerades av Bosse som landade 3 fiskar och jag endast en. Extremt segt fiske men ändå skoj!

Tack för denna helg!

Hejdå öppet vatten?

Försökte lura upp en gurka eller två på land idag. Samma plats som tidigare inlägg.
Vädret tog dessvärre, kanske inte helt oväntat heller, en totalvändning.

20140112-160033.jpg

Från att ha varit riktigt milt och behagligt växlade det till kraftiga vindar, snö och kyla.
Ingen fisk idag, men skönt att damma av prylarna. Hade det inte varit för vinden hade Jag lätt nött på till skymningen, men det blev tröttsamt att fiska från samma plats hela tiden för att över huvud taget kunna kasta ut betena utan att vinden sög med sig allt.

Skitfiske!

Tail projekt

Hej alla glada bottennappare! (och alla andra som slaviskt följer våran blogg)

Har börjat med lite betestillverkning. Riktigt kul! Är dock en glad amatör men det är kul att pyssla lite. Här är de först 4 tailbetena jag knoppat ihop. Fler är på G! :) De ska förses med tailar så fort de kommer hem i brevlådan :) .

Första gäddorna 2014

Vintern lyser som kanske bekant med sin frånvaro. Vad har vi haft, en vecka med minusgrader nu när vi närmar oss mitten på Januari?

Inte mig emot. Tog cykeln ner till närmaste snipvik för någon timmes fiske från land. Vattnet stod högt, så det var svårt att komma fram överallt, men på första kastet och första platsen högg den här.

20140106-140111.jpg

Ingen tveksamhet med huggen idag. Den här stackaren ville gärna ha ett rejält skrovmål.

20140106-140307.jpg

Savagears Soft 4-Play levererar i vanlig ordning i de riktigt grunda vikarna. Tyvärr är krokningsförmågan sådär ibland, vilket resulterade i ytterligare tre tappade fiskar innan Jag begav mig hemåt igen.

Spinnfiske i Januari känns ovant. Ska man söka dem i lekvikar nu, eller är det lika oberäkneligt som höstfisket? Det verkar så.
Sammanfattningsvis så suger det rejält i fisketarmen nu, och man är bra sugen på att ta årets första skäggiga också.

Gott nytt år och Bra fiskat 2013 ( Av vissa ) ; ).

Nytt år och nya möjligheter ligger oss framför fötterna.
Vissa hadde ett fantastiskt fiskeår 2012 och vissa inte. (Ja e int bitter).

Får Gratulera Henke samt Danne som drog varsin 10+ på gädda samt varsitt pb på dessa fiskar. Syort Grattis

Karp fisket gick rätt bra det med, ett par 6kgs kom upp samt henkesom daskade upp två fina fiskar på ytfiske även denna största damen blev ett pb på 8500h. Stort grattis till dig igen =).

Abborre listan total dominerades av Andreas som givk all in med dropshot fiske och fick fin utdelning docjk tog den största på ett jerk vikt 1600g. Nytt Pb även här. Många grattis.