Helgens fiske! :)

I helgen blev det lite solfiske! :) Vädret var i vanlig ordning allt annat än anpassat för gäddfiske men ändå landades 19 gäddor vilket sett på fisketiden får ses som helt okej! Roligaste var att samtliga landades på egna beten.

Landade mitt årsbästa vilket jag knappt nyter skriva..4,1 kilo fördelat på 85 korta cm.. Landade även en på 3,6 kilo så lite små fisk till listan blev det :)

Kan minst sagt säga att årets fiske har varit bedrövligt. Men det släpper säkert snart! :)

Karpfiskebutiken.se

Halloj i stugorna där ute.

I helgen som var passade jag och jimpa på och beställa upp lite beten m.m inför karp/sutar premiärerna.

Valet föll påen för mig ny svensk onlineshop.

Billigt kan man ju lungt säga att det var och dom själva säger ju att dom är sveriges billigaste karpfiskebutik och det tror iaf jag starkt på med dom priserna.

Som en gammal karpmetare måste ju här klämmas och sniffas på allt nytt så när messet kom idag att paketet hadde dykt upp så var man snabbt nere och hämtade in det. Fort hem och mata/lägga dottern sen dök man in o burkar och påsar : )).

Konsistens/lukt på dessa grejjer är utöver förväntan i den prisklassen må ja säga. Dock ej testfiskat dom än men det kommer. Men som sagt tror starkt på dessa produkter så fler beställningar inom en snar framtid är att vänta : ).

Slänger upp inlägg efter test med dessa beten/oljor och annat gott skett med : ).

Gör ett besök i deras webbshop du med tycker jag du lär hitta nått kul du med : ).

//ante

20140326-115501.jpg

slutplädering hossmo 22/2

Ja nu var denna dagen gjord och man kan pusta ut ta en öl och blicka tebax på denna dag som inom fiske tycker jag föll riktigt bra ut.

Kanske inte storleksmässigt några nya pb:n men ändå en riktigt rolig dag om man tycker om att drilla fisk som jag =).

 

Kort sammanfattning av dagen:

kommer ner till binga hålet runt halv nio och inser ganska omgående då det står 6 andra bilar parkerade att pölen är fullsatt.

Tar packningen och beger mig ner mot mynningen istället där det ”brukar” vara lungt med folk. hadde planer på detta redan kvällen innan då det var längesen man fiskade där.

sagt och gjort snart hadde man kånkat ner packningen och två feeder spön laddade med löjor stod klara i väntan på den stora randiga.

Brevid låg en fin sill på ett bottentacklat spö utlagd mot en riktigt fin vass som man ser på ena bilden längre ner den till vänster.

Borrarna denna dag väntade inte med att hugga och inom 10 min var en tappad och en uppe och fick sig en runda upp på torra land innan den gick tillbaks.

Go dag detta tänkte jag då det högg så snabbt. Detta race med abborrar förtsätter så det är fullkomligt omöjligt att sitta med två spön på abborre när man e själv så ett fick tacklas ner hann dock dra ett dubbelhugg innan. det du hantera två spön med fisk på när man är själv det är ren magi haha.

racet fortsatte fram till 12 snåret för att sedan helt dö ut.Dock har jag vid detta läge landat 21 abborrar samt nån tappad.

går en timme helt utan hugg. tankarna börjar gå åt hemgång men då drar gäddorna igång. Känns som det är gädda överallt dom plaskar, hoppar och hugger på allt dom ser känns det som dock bänder jag upp 5 varav tre på feeder spö. tappar en hel del med då jag kör nylon till abborre tyvärr då ut till enkelkroken.

Dagen slutar med att jag tappar en fin madam på runt 6-7kg i håven då kroktacklet fastnar i fåvnätet och fisken går fri. Var en riktigt fin romstinn hona. Men ibland får man inte allt så är det bara sjukt nöjd med fisket ändå =).

//Ante

 

Går bra nu..

Har för tillfället gått ner till ett feeder spö då det hugger konstant. 12 borrar landade dock ingen storlek utan 5-6 hgs fisk.

Kör 2 botten efter gädda nu med. Ett silla spö och ett med levande mört.

Bilder kommer upp ikväll kan tilläggas : ).

I väntan på den stora

Gäddfiske i L.S

Äntligen ett riktigt pass istället för dom 1-2 h passen jag kört senaste helgerna på grund av renovering av nya lägenheten..

Dagens höjdpunkt var när jag på lång lina får ett slackhugg och sätter in ett bastant mothugg och det tar helt stop, detta följs upp med en av de brutalaste rusningarna jag varit med om.. Bromsen var maxad ändå ”rycktes” linan ut hårt och spöt höll nästan på att gå av, gäddan visar upp lite akrobatik och verkar riktigt förbannad och jag står i andra änden med hög puls och skakiga ben.

Det skulle visa sig att det inte handlade om någon 10+are som jag stammat fram till polaren utan gäddan hade troligen missat betet och sen lyckats bli krokad i ryggen tur väl väldigt ytligt och lossnade direkt vid håvningen.. Gäddan var dock fin och vägdes in på 7,7 kg fördelat på 101cm. t.

Vet inte vad som gäller med felkrokad fisk, får ante avgöra:D( Är ledig vecka 13 från studierna så då kommer förhoppningsvis några poäng ramla in:D)

Dagen fortsatte rätt segt och vi hittade inte rätt igen förrän vi återvände till samma vik som hade levererat 5 av de 7 gäddorna vi hade lyckats skrapa ihop.. där lyckades vi sista halvtimmen komma upp till 15 fisk, så helt klart godkänt tanke på rätt dåliga omständigheter.

Uppdatering hossmo binge

Just när man ska dra hem och dom två botten metade spöna vevas in så sitter det en madam på det ena spöet. Sill var betet och damen i fråga vägdes in på 5960g. Romstinn o fin. Dock så låg måttbandet i den andra väskan så någon längd blev ej tagen men hon var inte lång.. : ). Kort och fet kan sammanfatta denna fisk. Många tack till mamman och sonen som var ute och kasta efter öring som så snällt hjälpte till med bilder på firren : ). Tackar och bockar. / Ante

20140302-175507.jpg