Nu går det undan vid rampen

Jag har under en tid gått och funderat lite på alternativa lösningar för surrning av båten på kärran. Alltså, inga alternativ till en säker surrning, utan något mer smidigt. För visst går det ibland att ta på stämningen när man är på väg att sjösätta båten innan fisket, råder det stort fiskesug så vill man gärna ha i båten snabbare än kvickt (vissa under Bottennappets flagg är förvisso mer duktiga än andra på att framkalla denna hets och stress – inga namn nämnda. :P ). För att inte tala om efter ett misslyckat pass, då man bara vill hem och lägga sig – inte stå och trassla ut tampar och spännremmar.

I USA finns BoatBuckle, vilket var precis vad Jag letade efter, men efter lite kringsökande hittade Jag också ett alternativ i svensk handel. Granngården säljer liknande lastspännare för 245kr/st. Jag köpte 3st av den kraftigare modellen, vilka har en brottstyrka på 1500kg och surrningskapacitet på 750kg. Överdimensionerat, javisst, men hellre det än tvärt om.

Valde att sätta ett på vardera sida och ett längst fram som drar båten snett ned mot det främre stödet.

Försökte undvika att borra i trailern, så fastsättningen består av byggvinklar som skruvats som ett klämfäste runt trailerns balk. Har efter bilden togs bytt ut bultarna mot grövre. I fören fanns det en skruv som håller vinschtornet på plats som fungerade utmärkt att sätta spännaren på.

Trodde att det skulle bli svårt att fästa ett spännband på varje sida av båten, men det visade sig faktiskt passa perfekt att bara hänga kroken över relingen och spänna fast. Numera har jag också lindat in krokarna i vulktejp för att inte skada båten. Sitter som berget.
Remmarna fungerar i princip som ett bilbälte. Man frikopplar dem, drar ut, hakar fast och spänner åt. Vid lossning kopplas dem med lagom hårt tryck på spännaren och rullar in sig själva på rullen med ett knapptryck. De låses också fast i ett läge som gör att de inte skall kunna lossna av sig själva under transport.

Testade hela kalaset igår och det fungerar grymt bra! Nu återstår bara att fixa en alternativ fastsättning av belysningen så att man slipper kliva ut och ta bort belysningsrampen innan man backar ner, men det återstår att se hur det blir.

Skitfiske!

Kvällspass

Blivit några kortare pass på sistone, har fiskat kvällar vid grundplatåer nära där sillen susar fram och tillbaka. Hade ett riktigt as som högg precis intill båtkanten för någon dag sen som tyvärr släppte efter 3-4 huvudskakningar.. fiskat av samma plats 2-3 ggr nu men utan resultat, dock lyckades jag kroka denna finingen ikväll på 6,7 fördelat på 100 cm

Karpa gölen!

Äntligen var det dags..

Årets karp pass stod för dörren eller vad man säger. : ). Laddad som få och med karp på mattan i syn styrde vi kosan mot gölen för en dags fiske.

Med på resan denna dag var jimmy. Då han redan klämt in nått pass innan mig och då landat ett par ( dock små ). Så kändes det bra med en riktig specialist i sällskapet : ).

Spön och doningar låg i vattnet runt halv tio tiden och mört metet fick fördriva tiden i hopp om napp. Efter ett par mindre mörtar på flötmete drar mitt vänster spö iväg.
En fin fjällis i bra kondis bogseras in och vägs in på 3340g. Denna fisk föll för en jordgubbs pop upp från pitbull baits som är ett nytt märke för min del och som testades hårt denna dag : ). Jag landar ytterligare två karpar på detta bete dock mindre än den första.. Men jordgubbs pop up det gillar dom. ; ).

Och hur gick det för jimmy då?
Jo han lyckas bända dagens största och sin enda karp som är en radis på 3820g. Denna mycket fina fisk gillade jordgubbs beten den med från pitt bull baits. Dock tog denna på deras boile version så både pop up och boile versionen funkade bra idag : ).

På återseende

//ante

20140421-223705.jpg

Fjällis 3340g // Ante

20140421-223925.jpg

Radkarp 3820g. //Jimmy

Fiske med Danne och Fredrik

Riktigt kul fiske idag med 18 landade fiskar största tagen av Fredrik (4,6kg) på en Nille lures. Summering Danne 8, Andreas 7, Fredrik 3. Daniel hade ett riktigt fint följe runt 100 cm. Dessvärre tog den inte på hans söderjigg.