Intensivt kvällspass

Var ute ikväll mellan 20:00 till 21:30 och hade riktigt grymt fiske, landade 5 st, med bra snitt vikt! Första stället levererade en snipa och en 3-4 kilos det blåste riktigt mycket från nordost, ingen vind jag föredrar och brukar hålla mig undan från att fiska i nordan men idag var det helt rätt då vattnet hade kylts ner och gäddorna var på g igen efter några veckors segt fiske.

Andra stället leverade direkt en fining på runt 5-6 kg fördelat på 95 cm, denna bjöd på en GRYM fight, sjukt stark. Kastet efter hade jag ett litet nyp så kastade på samma ställe och när betet var 2 meter från båten, gjorde jag ett spinnstopp samt torkade bort snoret från näsan, han bara göra ett vevtag innan det sög till i spöt! Bra fisk som kunde landas snabbt, riktigt grov rygg så bestämde mig för att väga den, 6,9 fördelat på 98 cm.

Efter releasen händer det igen kastar in bland ett tångbälte och får tokveva för att inte fastna, då kommer en gädda och slaktar min jigg i ytan, ser att denna också är riktigt fin men kliver av precis innan jag får se den riktigt. Under denna intensiva period har solen hunnit gå ner och jag hinner bara stanna till lite snabbt på ett ställe till och avrunda till runt 3-4 kg.

Bara ut i helgen och på dom verkar som dom har blivit piggare nu när temperaturen fallit!

Var själv i båten så fick bli håvbilder, funderar starkt på inskaffa en gopro kamera eller liknande som man kan ha på ett stativ då jag fiskar rätt mycket själv..

Riktigt grov hela vägen ner till stjärtspolen

Missär och elände!

I söndags var det dags för lite efterlängtat fiske med den aktiva delen av team Bottennappet. Daniel, Ante, Andreas och Henke var laguppställningen för dagen! Danne och Andreas i en båt och Ante och Henke i den andra. Dagen börjar lovande för Andreas och Daniel med flera hugg och följen på morgonkvisten men huggen är försiktiga. Det dröjer en hel timme innan Andreas drar upp den första gäddan/snipan på runt kilot. Sen följs denna med 3 gäddor till. Nu möter vi våra kollegor för första gången som trailat ner båten från Kalmar och sjösatt längre öster ut. De har kammat noll hitentills och bara haft några kontakter. Detta skulle visa sig hålla i sig hela dagen för dem.. Trist! Efter lite prisutdelning och lite käk var det dags igen! Vi glider in i en större vik och drar några snipor. Då lyckas jag med det omöjliga att knäcka två spön i ett kast.. Råkar kroka i mitt reservspö som sitter i en av spöhållarna och båda spöna brister… Gött tänker jag ! Nu får jag ju anledning till att köpa ett nytt spö!! :) Och fiskar vidare med det spöt som endast förlorade 1 dm i toppen.

På önskemål av Ante så summerar jag dagens fiske

 

Team Bottennappet Blekinge (Daniel,Andreas): 8 fiskar

Team Bottennappet Kalmar(Ante, Henke): 0 fiskar.

Sjukt segt och dyr tur men ändå stundvis riktigt skoj.

Ha det!

 

kvällstur!

Drog ut en stund igår efter regnet lagt sig, blev 2 finingar på 94cm samt 97cm som båda tog på gummi, en på söderjiggen och den andra på big mcrubber. Söderjiggen tappade paddlen, 3e nu på 3 pass som man fått skrota, så får bli big mcrubber nu när gäddorna slaktar jiggarna.

Hoppas på bra väder då på söndag, då det ryktas om klubbmästerskap? :D

Fick bli håvbild då jag var ute själv… Bra rygg!