Värt ett försök

Försökte under gårdagens fem varmaste timmar att lura upp en karp från ytan. Det skulle bli en kämpig historia.

Ingen fisk bortsett från mindre karpar, runt 1-2kg, var intresserade av att äta från ytan. Och då hade Jag säkert span på 10-15 fisk av bättre kaliber under dagen, varav två riktigt, riktigt breda. Jagade också en guldig typ som Jag skulle se i alla delar av sjön, flera gånger om, haha.

När dagen drog sig mot sitt slut fick Jag kontakt med en 5kg+ som började plocka lite av mitt mäsk, om än väldigt försiktigt. Det skulle bli det enda den gjorde också. 3-4 gånger var den uppe innan den backade iväg också försvann.

Nåväl, det är bara att ta nya tag. Inom kort är Jag tillbaka, och då vet Jag vart de har sina favoritställen.

Skitfiske!

Då den fete kom på besök

Jahapp nu släpar man med uppdateringen av mitt o jimpas karpa pass som alla längtat efter : ).
Ja torsdagen var dagen d och vi anlände till sjön vid 13 tiden. Tälten restes och båten sjösattes för här skulle det gödas var tanken. Ut i båten for vi jimmys två spön preppades med boiles spridda från båten och mina två spön fick haha hör o häpna varsitt 10 liters spann med fodermajs : ). Mäskning ger fisk eller? Går ej övermäska sjön säger ju alla så haha : ).

Väl inne vid land läggs spöna ut och jag toppar varje spö med ytterligare ett par nävar boiles. Nu var det bara vänta..

Inget händer så vi daskar upp ett 30 tal mört och solen sänker sig sakta. Kl 22.00 drar mitt ena spö iväg fint. Fisken känns hyffs men inte mycket till fajt i den. När jag ser den vid kanten syns buken på den o den är fet men kort. Jimmy mummlar om att det är en kändis i sjön som han plocka för några veckor sen. Då vägde den 3,8.
Upp åker den och i vågnätet. Vikten fastställs till 4040g och en uppgång på 200g är ett faktum ( fodermajs )?.

Efter detta händer det inte mycket jimmy får en liten på 1,8 vid halv fem på morgonen och han brger sig hemåt vid 9 tiden. En kvart efter han åkt får jag ett rally på hugg. Får sju runs på en och en halv timma. För att sedan dö helt innan jag beger mig vid 12 tiden. Aizoon som fisken heter blev resans tyngsta och häftigaste : ).

//ante

20140713-220123.jpg

Grym fight!

Efter spenderat dagen i solen på en ö, fick jag tillåtelse av flickvännen att göra ett litet stopp på vägen hem och det resulterade i en riktigt fining :)

i början av kanten där det är lite grundare klev en liten snipa på men när jag väl nådde dit jag ville fiska av tog det inte många kast innan det sög till riktigt jävla hårt i spöt! Efter ett par rejäla rusningar kunde flickvännen håva skönheten, 108 lång och vikten runt 9 kg+.  Lyckades även tappa håven.. så nu ligger den på runt 10 meters djup tyvärr…