Topp 25 och hemmafiske

Uppdateringarna flöder inte riktigt här, och Jag känner mig skyldig.

Senaste tre passen för undertecknad får onekligen betraktas som lyckade. Gäddfisket har dragit igång på allvar och för att kicka igång det ordentligt så samlades Vi traditionsenligt i i Blekinge för en helgs fiske under Blekinge Gäddfestival.

Jag och Ante fiskade i samma båt och Vi hade bestämt oss för att fiska säkert och bara fiska på ett område Vi fiskat tidigare. Det kändes som att Vi med den lilla erfarenheten kunde nå ett bättre resultat än de som, likt alla föregående årgångar av tävlingen, spenderat största delen av tiden på att åka båt mellan olika fiskeplatser. Det skulle senare också visa sig stämma.

Vi visste några ställen som brukar hålla fisk, och Vi lyckades också hitta en ny plats under första dagen som höll bättre fisk. Prefekt! Hela helgens fiske blev på detta lilla område och Vi kunde nöta ut fisken samtidigt som andra stressade tävlingsdeltagare gled in nära oss, drog ett par kast och åkte vidare. Det visade verkligen att teorin om att ”en fiskad vik är en fisktom vik” inte stämmer, åtminstone inte vid det här tillfället.

Senare kunde nämligen Jag landa en fisk på 96cm och 7kg. Ante lyckades skrapa ihop två reggfiskar han också. För undertecknad slutade det med en placering på topp 25 av 500 deltagande. Ante hamnade också högt upp på listan. Kul!

Någon helg senare drog Jag och min bror ut för att testa hemmavattnet. Jag hade funderat lite på några platser som påminde om de vi haft framgång i under Blekinge Gäddfestival.
Sagt och gjort, efter en välförtjänt sovmorgon efter en hård arbetsvecka släppte Vi i båten i plurret och lade gasreglaget i botten. Efter en stunds åkade gled Vi med elmotorn tyst in i ett grundområde som till viss del gränsar mot mer öppet vatten.
Vi riggade båda upp med mitt favoritbete för grundvattensfiske – Soft 4-Play. Några minuter senare stod Vi båda och garvade – sniporna högg som vildar!

Cirka tre timmars fiske resulterade i 15 fisk med en toppvikt runt 4kg. Lillebror var helt lyrisk över fisket, som onekligen var jäkligt bra. Det är alltid kul att komma på sig själv bli besviken när det inte rycker i andra änden av linan efter tio kast.

Förra veckan drog Jag ut med Casper för att testa lyckan igen. Det var och är fortfarande varmt i vattnet, men förhoppningarna var ändå stora att kunna få kontakt med bättre fisk utanför de grunda vikarna. Casper visade snabbt var skåpet skulle stå med sitt Falkfisk Spöket i rosa färgskrud och vad som skulle bli ett brutalt mängdfiske drog igång.

Det kändes som att fisken stod vart vi än slängde våra beten – helt sjukt! Även om snittvikten låg runt kanske 2kg var det fantastiskt kul fiske.
Även denna gång skulle toppvikten bli runt 4kg, som togs när vi dubbeldrillade varsin kaviartaxi mellan grynnorna utanför en grundvik.

Släppte ut all lina på spolen efter båten under en förflyttning. När Jag snabbt vevade in allt igen tittade den här killen upp:

Även sälar tycks vara fascinerade av Savage Gears Soft 4Play. Casper suckade djupt över att han glömt sin badboll som han tänkt ge till de övriga sälar som glatt dök upp lite varstans runt båten innan vi drog vidare in bakom nästa ö eller grynna.
Tror fisket slutade med 25 landade för Casper och 7 till mig. Säkert lika många kontakter och en del galna hopp och ”misshugg” över och bakom våra beten. Sjukt, som sagt.

På lördag rör Vi oss mot samma vatten igen, då jäklar!