På nya äventyr i nygammalt vatten

Ante hade fiskat där för länge sedan. För mig var det första gången. En av Sveriges finaste karpsjöar sägs det, och det känns onekligen lite som att kliva in i något man bara sett i brittisk karpfiske-media när man är där.

Passet slutade utan fisk på mattan, men med en fin erfarenhet rikare ser vi nu fram emot fler besök vid sjön.

Leta i vassen…

…och Du kan hitta något kul.

Efter långt velande igårkväll, om huruvida natten skulle spenderas ute eller ej, satte Jag till slut klockan okristligt tidigt imorse. Ryggsäcken och spöbagen stod vid dörren och bilen rullade mot ett vatten Jag funderat på ett bra tag. Väl på plats möttes Jag av ett tält på den mest populära platsen vid sjön, men det var inte där Jag hade tänkt fiska. Med all utrustning på axlarna gick Jag till en lite mer otillgänglig del av sjön, den del där man får sitta i leran och hoppas att det är värt det – och visst var det!

Smög ut två spön och toppade med ett par nävar boilies, och det tog inte lång tid innan högerspöt, som fiskades i utkanten av ett näckrosbälte drog iväg. Efter hård kamp där Jag var tvungen att hålla bra på slirbromsen för att styra fisken bort från de småöar som den ville runda, kunde jag med ordentligt darrande knän och i ett rus av adrenalin sluta håvnätet om denna spegel.

Fisken vägdes in på 10,72kg.

Efter en smått misslyckad fotosession med självutlösare och återutsättning av fisken kunde Jag inte fokusera på fortsatt fiske längre. Började istället packa ihop för hemfärd och funderade på hur värd Jag egentligen var den här fisken? Det hade känts mer värdigt med ett par blankpass vid samma sjö i bagaget, men ibland blir det faktiskt ganska tydligt – att storfångster handlar mycket om tillfälligheter och tur… och någon gång ska man väl ha det också?

Skitfiske! /Henke

Spögung på Nationaldagen !

Hej Gott folk!

Har varit dålig på att uppdatera bloggen på siståne! Men har varit upptagen i betesbyggareboan, har varit överöst med beställningar. Vilket är kul !

I helgen han jag fiska lite med och fick prova lite nya beten som blivit över till min betesbox!

Fisket var segt till en början men efter en längre förflyttning hittade vi mycket fisk! Vi fiskade till en början kring 1 meter men beslöt oss senare för att testa ”The deeper area” som trumman skulle sagt ;)

Sagt och gjort… Vi la oss utanför viken vi fiskat i och redan på första kastet får jag ett hugg vid fötterna.. Ser direkt att det är en bättre fisk och hovar den direkt :) (Betet jag använde var en Nilles Professorn i färgen Abbörrn) Det visar sig vara en fin urlekt 105 cm donna! Äntligen en bättre fisk och på eget bete vilket är riktigt kul!

Nu när det är sommar så har jag passat på att ta fram en liten specialare ! En ölöppnare för gäddfanatiker! Är ni sugna så är det bara att kika in på www.facebook.com/Nillelures

Skit fiske på er!