Ompriotering

Hej länge sedan man skrev något här, största anledningen har väl varit att mitt fiske i år inte varit värt att skriva om.. Under våren hade jag mycket tentor som kom i vägen för fisket och dom gångerna man kom ut gav inga fina utdelningar, dock såg jag mycket grov fisk under våren som valde att inte kliva på samt en fining som klev av tyvärr..

Sommarens fiske som tidigare år har varit lyckat har jag inte heller hittat rätt.. Men likt många andra har jag börjat snöa in mig lite på abborre fisket, och efter idag är jag helt fast. De två senaste dagarna har jag kört 2 pass helt inriktade på abborre där första dagen gick mest ut på att lokalisera fisk, vi hittade ett ställe där vi lyckades få upp ett dussin abborrar men en topp på runt 500g. Dagen avrundades med att en finare gädda valde att klippa min jigg på lång lina, efter en lång drill lyckades polaren landa den.

Fin kondition men lite sleten. (102cm)

Dag 2 fortsatte vi försöka lokalisera ställen som höll fisk vilket inte var lätt då vi är båda nybörjare i abborre-fisket men efter ett par ställen utan fisk åkte vi till samma plats som levererade dagen innan vilket den även gjorde denna dagen. Något jag märkt under dessa två dagarna är att abborrarna har väldigt korta intensiva huggperioder, ena stunden hugger de varje kast och nästa är det helt dött. Under en intensiv halvtimme lyckades jag dra en hel del fina borrar med en topp på 1050 gram (42cm) och två på 800 gram (38cm) tills fisket dog ut helt.

(42cm)

(38cm)

(38 cm)

Så nu under september oktober tänkte jag låta gäddan vara lite och försöka prioritera abborren.

Jag har även gjort två nya jiggar som jag blev hyfsat nöjd med en lite större variant samt en mindre som båda har levererat fisk.

Ååå så kör vi på med ännu mera karp : ))

Ja som rubriken antyder fick man sig lite ledigt ifrån hemkunskapen som består just nu av målning av hus.

Dessa timmar fick spenderas vid syndikatvattnet som alltid levererar.
Då det suttit folk runt sjön o fiskat sen torsdags förra veckan kändes det som att det kunde kliva på nått större denna dag.

Mötte upp jimmy som skulle iväg senare på dagen men bestämde sig för att fiska ett par timmar innan med mitt sällskap.

Dagen började med att det drar iväg på Jimmys spö och en fin liten fjällis på 3.3 kg landas. Därefter är det min tur. Första rummet släpper fisken dessvärre men då ett andra run kommer ganska omgående krokar jag fast fisk. En fin radkarp på 3994g landas.

Lite flöt mete fördröjer tiden innan jimmy ska packa ihop för dagen och bege sig hemåt, ett par mindre karpar och några mört får syna ytan innan det drar iväg igen denna gång ytterligare för mig. Denna fisk är det ordentlig punch i och när den landas är det en av kändisarna i sjön. Fisken vägs in på 6,7kg blankt och ante är själs glad.
Strax efter detta pyser jimmy och jag stannar ett tag till.
Jag landar ytterligare fyra karpar.
Vikter på fiskar förljer
Spegel 2700g,
Spegel 3660g,
Spegel 3100g
Fjäll karp 3400g

En helt ok dag med riktigt fina vikter : ).