Leta i vassen…

…och Du kan hitta något kul.

Efter långt velande igårkväll, om huruvida natten skulle spenderas ute eller ej, satte Jag till slut klockan okristligt tidigt imorse. Ryggsäcken och spöbagen stod vid dörren och bilen rullade mot ett vatten Jag funderat på ett bra tag. Väl på plats möttes Jag av ett tält på den mest populära platsen vid sjön, men det var inte där Jag hade tänkt fiska. Med all utrustning på axlarna gick Jag till en lite mer otillgänglig del av sjön, den del där man får sitta i leran och hoppas att det är värt det – och visst var det!

Smög ut två spön och toppade med ett par nävar boilies, och det tog inte lång tid innan högerspöt, som fiskades i utkanten av ett näckrosbälte drog iväg. Efter hård kamp där Jag var tvungen att hålla bra på slirbromsen för att styra fisken bort från de småöar som den ville runda, kunde jag med ordentligt darrande knän och i ett rus av adrenalin sluta håvnätet om denna spegel.

Fisken vägdes in på 10,72kg.

Efter en smått misslyckad fotosession med självutlösare och återutsättning av fisken kunde Jag inte fokusera på fortsatt fiske längre. Började istället packa ihop för hemfärd och funderade på hur värd Jag egentligen var den här fisken? Det hade känts mer värdigt med ett par blankpass vid samma sjö i bagaget, men ibland blir det faktiskt ganska tydligt – att storfångster handlar mycket om tillfälligheter och tur… och någon gång ska man väl ha det också?

Skitfiske! /Henke

5 reaktion på “Leta i vassen…

  1. Tacker! Hm. Av någon anledning tror bloggen att dina kommentarer är spam…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>