Premiär i Ronneby med nya båten.

Polaren var bakfull så vi kom inte ut förens klockan 10.. Solen värmde på och knappt ett moln syntes trots prognoserna från dagen innan hade lovat mulet. Vi bestämde oss för att satsa på att fiska vid steniga partier utanför öarna. Redan vid första stället klev en pigg 4 kilos på som fick snabbt simma tillbaka. När vi sedan skulle flytta vidare hade ankaret satt sig och vi fick kapa linan. Samma sak som förra turen men denna gången hade vi ingen elmotor så vi fick improvisera och med hjälp av kättingar, sten och några lås som jag hadeliggandes i båten fixade vi till ett ankare.

Vid andra stoppet gav min shadjigg (tånglake) upp efter att en pigg 4 kilos hade massakrerat den och paddeln var borta. Jag hade lite superlim med mig i lådan efter jag fick limma efter förra passet. Jag tog en paddel från en annan jigg och resultatet blev riktigt bra.

För bara någon kast efter klev en fining på och vägde 6,15kg och mättes 97 cm.

Följt av ännu en gädda i 4 kilos klassen samt en till fining på 5,25 och 90 cm. 

Efter denna fanns ingen paddel kvar på min älskling och hade inga fler jiggar som skulle funka ihop med den.. Så efter detta hände inte mer än att Jonatan fick känna på lite spögung när han landade sin första gädda för dagen och slapp bli fiske***** samt att jag fick en till gädda på runt 3-4 kg. När vi tappade stenen som vi hade som ankare begav vi oss innanför öarna och där var det dött förutom några snipor som bara följde efter.

Vi landade bara 7 gäddor men vi hade en riktigt fin medelvikt på kanske 4-4,5 kg så jag är väldigt nöjd och skönt att få lite gädda i sitt hemmavatten då Ronneby var stendött i höstas.

Skitfiske//Danne

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>